Tomatpuré av grønne tomater???

Blir det tomatpuré av grønne tomater? Eh, hallo??? Hvilken farge er det på tomatpuréen? RØD, selvfølgelig. Ja, men da er det vel modne tomater de lager det av da?!

Skulle kjøpe tomatpuré igår. Det er mange (eller sammenlignet med utvalget i andre land ikke såå mange) å velge mellom. Vil jeg ha tomatpuré fra vanlig tomat eller fra en solmoden tomat? Spørsmålet blir jo hvordan den vanlige tomaten ble behandlet…..og hvordan den modnet?! Hva er forskjell i næringsinnhold og smak?
Det er jo tross alt ikke bare prisen man må gå etter når man skal kjøpe mat. Det skal jo smake også og ha et godt næringsinnhold.

Nå skulle jeg gjerne fortalt hva det smakte av tomatpuréen laget av solmodne tomater, men vi kjøpte en økologisk en…..

Visste du at tomatpuré er kjempesunt forresten? Det er det!

Skal du ha tomatpuré av solmodne tomater må du betale ca. 64,- kroner pr. kg
Når man sammenligner med andre valgmuligheter ser det kanskje dyrt ut, men er det egentlig det?
Tomatprodukter er sunne (hvorfor tar vi en annen dag) og når man først skal lage en rett, er det ikke da greit å betale 5 kroner ekstra for et glass av god kvalitet (og smak) enn å spare de fem kronene? De fleste bruker de fem kronene på sjokolade, chips eller lignende uansett. Har du sett på kiloprisen der?
Sammenligner du så prisen på 1 kg tomatpuré og 1 kg sjokolade så er faktisk ikke puréen dyr likevel. Så kjøp den som er av god kvalitet. Det er da ikke her man skal spare pengene sine!

Matglede gir livsglede!

Prøv noen nye typer selv om de er «litt» dyrere enn de du er vant til å kjøpe. Kanskje du får en bedre opplevelse!

Hilsen Tina

Publisert under Ernæringstips

Comments are closed.

Om bloggenHei! Jeg heter Tina Helen Hamelten og er utdannet klinisk ernæringsfysiolog. Dette er en blogg om ernæring. Jeg er opptatt av sammenhengen mellom kosthold og helse og skal dele kunnskap, erfaring og tanker rundt temaet ernæring med dere + litt om trening/sport selvfølgelig.

Blogger

Her kommer det en liste over blogger jeg liker!