Slik skulle man selge grønnkål!

Slik skulle man solgt grønnkål, ikke i små dyre pakninger. Problemet er at man i Norge nesten ikke spiser grønnkål lenger og at det sannsynligvis ikke ville blitt solgt dersom det lå i butikken. Dette bildet er fra Maxi mat på Nordby kjøpesenter hvor de hver jul selger grønnkål. Hvorfor til jul? Jo, p.g.a. svenskenes juletradisjon hvor grønnkål inngår. Åh, jeg skulle ønske man hadde en slik flott tradisjon i Norge også, men men..

Grønnkål er full av godsaker (les næringsstoffer) 🙂

Tabellen er hentet herfra
Prosent av daglig anbefaling er basert på amerikanske anbefalinger, men det er ikke tvil om at den er sunn for oss nordmenn også…..:)

Jeg hørte en helt fantastisk/utrolig historie om en syk dame som begynte å spise grønnkål p.g.a. sykdommen sin – OG ble FRISK. Må sjekke det der nærmere, hvilken sykdom det var osv.

Nå har vi ca. 800 gram grønnkål i kjøleskapet som skal brukes før nyttår 🙂

Publisert under Ernæringstips

2 comments on “Slik skulle man selge grønnkål!

  1. lovelyliller: trening ,mat og morro. on said:

    enig! synd grønnkål er så vanskelig å få tak i – det er jo en fantastisk grønnsak

  2. mjuuugly on said:

    Helt enig med deg! I helga var jeg på julebord på båten over til Danmark, og der hadde de pyntet med grønnkål. Jeg kunne ikke dy meg, jeg måtte spør hvor de hadde fått tak i en så knæsj grønn grønnkål på denne tiden av året, de hadde visst fått den fra Danmark. Sesongen er for lengst over her nede. De selger bare rådyre små esker, med gul grønnkål… Huff. Jeg savner allerede grønnkålen jeg!

Om bloggenHei! Jeg heter Tina Helen Hamelten og er utdannet klinisk ernæringsfysiolog. Dette er en blogg om ernæring. Jeg er opptatt av sammenhengen mellom kosthold og helse og skal dele kunnskap, erfaring og tanker rundt temaet ernæring med dere + litt om trening/sport selvfølgelig.

Blogger

Her kommer det en liste over blogger jeg liker!