Deilige Øverland

Forrige lørdag for akkurat en uke siden var vi på Øverland andelslandbruk på «Grønne fingre» og spiste endel ting jeg vanligvis ikke spiser.
Jeg fikk også litt uvanlig trening, men jeg skal love dere at det er masse god trening i gammel hestemøkk!
Jeg skulle ordne med 5 stikkelsbærbusker som var hentet opp fra et annet sted på gården for så å plantes ned i nye hull.

Skal vi se hvordan var rekkefølgen??? «Halm, bæsj, jord, plante, halm» eller var det «Bæsj, halm, plante, jord, halm»?
Byfolk på landet er vel like forvirret som bønder i byen! Men etter en stund går det seg til.

Rabarbra sto på høstelisten og det gjorde også diverse urter:

Det til høyre på bildet over og som er på bildet nedenfor er almefrø! Godt, men også uvant å spise frø fra trærne på den måten.

Her ser dere en kjempegod myntetype. Ett blad i munnen smaker fantastisk og man kan bruke ferske mynteblader til å lage deilig urtete av.

Dette er bjørneurt

Litt diverse


Dette var søndagens frokost 🙂 Middagsrester, smoothie, myntete og masse urter.

Nå er det ikke slik at Øverland har noen som helst mulighet til å dekke vårt urtebehov fordi vi ELSKER ELSKER ELSKER urter så vi må fortsatt kjøpe ute, men who knows, kanskje vi får en egen stor urtehage om ikke så altfor lang tid???? Har ingen konkrete planer, men ønsker veldig!

Vi hentet urter og spiste noe mens vi var der. Inne i «teltet» hvor det var plantet namenia og ruccola var det et ugress som vokste mellom plantene. Men hallo? hvorfor kalle det ugress når man kan spise det og det smaker godt?? Meldestokk het det og etterhvert kom hukommelsen på at jeg hadde sett en oppskrift som het meldestokkpirog! Det er sannelig verdt å prøve!

Angående urter så har jeg planlagt et innlegg om koriander og kvikksølv så følg med for det er spennende greier.

Nå skal jeg gå og jobbe litt før jeg skal treffe en venninde som skal være hos oss i helgen. Hun er lege og vi ble faktisk kjent på studiet på Universitetet i Oslo. I nesten to år studerer de som skal bli kliniske ernæringsfysiologer, leger og tannleger sammen. Der ble vi kjent for en god stund siden 🙂
Hva er vel ikke kulere enn en lege som begynner å bli superinteressert i kosthold?

Ha en fin lørdag!

Hilsen Tina

Publisert under Hverdagsliv, Økologisk mat, Urter

Comments are closed.

Om bloggenHei! Jeg heter Tina Helen Hamelten og er utdannet klinisk ernæringsfysiolog. Dette er en blogg om ernæring. Jeg er opptatt av sammenhengen mellom kosthold og helse og skal dele kunnskap, erfaring og tanker rundt temaet ernæring med dere + litt om trening/sport selvfølgelig.

Blogger

Her kommer det en liste over blogger jeg liker!