Noen gang tenkt at bønner kan være god «treningsmat»?

Idag skulle jeg bli med en ny gruppe på trening. Jeg vil drive med sprint, men det kan være veldig vrient uten gode treningskamerater! Hun jeg trente med før sluttet da hun begynte å studere ernæring (noe jeg bidro til at hun nå studerer :))

Jeg ble invitert til å trene med en ny gruppe, noe som ser ut til å passe veldig fint for meg. Jeg skal legge ut bilde av oss senere, men jeg har jo ikke funnet laderen til kameraet mitt enda.
Vi var en liten gruppe på tre personer noe som er kjempebra! På forhånd hadde jeg fått beskjed om at det var hard trening og at jeg måtte være forberedt på det. No problemo! Det er ikke noe gøy å gå fra treningen og føle at man ikke har trent godt!
Men iallefall så sa jeg da til den nye treningspartneren at da spiser jeg to bokser med bønner 2.5 til 2 timer før treningen. Han trodde jeg tulla 🙂 og sa jeg ikke måtte gjøre det. Men dette har jeg testet så mange ganger at jeg vet det funker! Skal jeg trene hardt og lenge så gjør to bokser bønner susen!

Vi trente på Fitnessxpress på Bislett. Jeg var en liten stund på Evo, men HALLO!!!! IKKE BETAL 295,- pr. mnd på Evo hvis du har muligheten til å trene på Fitnessxpress på Bislet.

Sjekk hjemesiden deres her: www.fitnessxpress.no

Vel hjemme igjen så har jeg spist med god sammvittighet hjemmelaget emmerkornbrød med sesamfrø, valnøtter, gresskarkjerner, valmuefrø og tørket morbær, appelsinjuice, fersk spinat og rester av en morgensmoothie med rismelk, avocado, mandler, tørket aprikos og greens.

Jeg påstår ikke at to bokser med bønner er drømmematen, men når man ikke har annet så funker det perfekt for meg!

Vil dere lære litt om spinat kan dere lese følgende tekst hentet fra bama.no
Spinat er en svært næringsrik bladgrønnsak. Under den grønne fargen ligger det store mengder av de oransje karotenoider som kroppen kan omdanne til aktivt vitamin A ved behov. Vitamin A er viktig for synet, huden og fosterutvikling. Karotenoidene er sterke antioksidanter som beskytter kroppen mot skadelige frie radikaler. De reduserer dermed risikoen for hjerte- og karsykdommer og kreft ved å forhindre skade på celler, kroppsvev og arvestoff. Vitamin C fungerer også som en antioksidant i kroppen. I tillegg er vitamin C nødvendig for å danne bindevev i hud, sener og bein, det styrker immunforsvaret og fremmer opptaket av jern fra maten. Vitamin K er derimot ikke en antioksidant, men en koaguleringsfaktor som sørger for at blodet levrer seg dersom vi får en blødning. B-vitaminet riboflavin spiller en viktig rolle i omsetningen av de energigivende næringsstoffene fett, protein og karbohydrater. Kalsium er nødvendig for et sterkt skjelett og for muskelsammentrekning. Jern er en del av hemoglobinet i de røde blodcellene og sørger for at oksygen kan fraktes fra lungene til alle kroppens celler. Spinat inneholder imidlertid noe oksalsyre som kan binde spinatens eget kalsium og jern slik at opptaket i tarmen begrenses.

Kroppen er glad 🙂

Make your body happy!

Ha en fin onsdagskveld!

Publisert under Ernæringstips, Treningsliv

Comments are closed.

Om bloggenHei! Jeg heter Tina Helen Hamelten og er utdannet klinisk ernæringsfysiolog. Dette er en blogg om ernæring. Jeg er opptatt av sammenhengen mellom kosthold og helse og skal dele kunnskap, erfaring og tanker rundt temaet ernæring med dere + litt om trening/sport selvfølgelig.

Blogger

Her kommer det en liste over blogger jeg liker!