Holli Mølle

Holli mølle er min favorittprodusent av korn! Ingen tvil. De er de eneste som gir oss mulighet til å få kjøpt emmerkorn i Norge. Det er en gammel form for hvete, og nå er det vel mange som får bakoversveis????? Men skal man spise hvete da? Nei, ikke hvis du ikke tåler det – og det er nok mange! Det er ulike måter å reagere på mat på…..ganske mange…..og om du ikke har slått ut på allergitest hos legen – og legen sier du ikke reagerer på noe, men du fortsatt føler at noe er galt etter at du spiser mat…hvem skal du stole på? Deg selv eller legen? Deg selv selvfølgelig! Legen finner ikke mer enn han/hun leter etter – og når de ikke kan alt om matvarereaksjoner – ja da sier det seg selv at du ikke skal slå deg til ro med kun testresultater fra legen! Skulle jeg kun brukt det den gangen jeg hadde trøbbel så hadde jeg nok sittet her idag med kvisete, rødmussetet, eksemaktig og kløende hud! Fordi det var ikke utslag på legens allergitest! Men om noen spør meg om jeg reagerer på mat så er jeg jo ikke i tvil om det! Jeg selv tok en Yorktest, et firma jeg i dag er deleier i og daglig leder. Den testen har gjort at jeg kunne vite hva jeg skulle kutte. Helt fantastisk! Jeg kan gjøre meg selv mange år «eldre» kun ved å spise feil! Vel, tilbake til emmerkornet. Det er så deilig. Når man baker med det oppfører det seg helt annerledes enn hvete som du er vant til å tenke på. Det er ikke seigt og det skylles lett av fingrene!Emmer - helkorn


Finmalt byggSiktet emmer


Grovmalt emmer


Finmalt emmer


Rett og slett 54 kg korn!

Og til de som sverger til lavkarbo – nei, jeg spiser ikke lavkarbo! Men jeg fokuserer veldig på at maten ikke skal gi meg blodsukkersvingninger. Jeg elsker et stabilt blodsukker og jeg elsker å spise mat som holder meg mett 🙂

Og korn kan gjerne være en del av et slikt kosthold! Jeg vet at om jeg skulle finne på å spise kun karbo til frokost, karbo til lunsj så er jeg helt ødelagt! Rett og slett! Men jeg liker det på den måten de gjorde i Norge før i gamle dager – å spise middag mellom 13 og 14! DA har jeg det bra! Jeg elsker tidlig middag, eller en stor lunsj som minner om middag om du vil!

God torsdag! Med eller uten korn eller hvete!

Publisert under Hverdagsliv

Comments are closed.

Om bloggenHei! Jeg heter Tina Helen Hamelten og er utdannet klinisk ernæringsfysiolog. Dette er en blogg om ernæring. Jeg er opptatt av sammenhengen mellom kosthold og helse og skal dele kunnskap, erfaring og tanker rundt temaet ernæring med dere + litt om trening/sport selvfølgelig.

Blogger

Her kommer det en liste over blogger jeg liker!