Lekker middag?

Hei!

Jeg klarte ikke å holde fingrene borte fra disse gresskarene. De var ganske store og så så friske ut. Forresten har jeg en kjempegod oppskrift på gresskarpai. Den forsvant fort i et bryllup hvor jeg hadde laget to former til desserten. Da brukte jeg en annen type gresskar enn gresskaret på bildet. Her kan dere lese litt mer om gresskar.

Muskatgresskar som dere ser på linken ovenfor er god som litt kveldskos. Fjern skallet og kutt opp i mindre biter. Disse bitene tilsettes litt vann (ganske lite vann) i en kasserolle. Kokes til gresskaret er mørt. Dere kommer til å bli overrasket over hvor søtt og godt det er. Spis gjerne noe som har litt fett samtidig slik at betakarotenet lettere tas opp i kroppen! Har også hørt at gresskar på denne måten kan få treige mager igang. Har ikke det problemet selv så dere får prøve 🙂 🙂

 

På bildet under ser dere dagens middag bestående av fullkornscous-cous formet i en kaffekopp slik at det blir formet som kjegler. De runde ringene er løkringer med paprika i midten. Det gule er kyllingfilet stekt på lav temperatur i ghee (klaret smør) som ble tilsatt en blanding av lime, safran og litt vann. Stektes helt til vannet var fordampet. Det røde er noe som heter barbaris. Det er en type tørket bær som gir en syrlig smak. Litt ruccola over til slutt. Ser det ikke spennende ut? Har du lyst til å lære hvordan tilberede og bruke barbaris får du komme innom imorgen! Det er en ingrediens som kan berike livet ditt skikkelig. Universitetet i Oslo har undersøkt antioksidantnivået i dette tørkede bæret. Mer imorgen………Nam nam 🙂 

 

Publisert under Ernæringstips, Ingredienstips

Comments are closed.

Om bloggenHei! Jeg heter Tina Helen Hamelten og er utdannet klinisk ernæringsfysiolog. Dette er en blogg om ernæring. Jeg er opptatt av sammenhengen mellom kosthold og helse og skal dele kunnskap, erfaring og tanker rundt temaet ernæring med dere + litt om trening/sport selvfølgelig.

Blogger

Her kommer det en liste over blogger jeg liker!