Honning – til mennesker i alle aldre – eller?

Honning benyttes av mennesker i mange kulturer. Selv elsker jeg honning og bruker det ofte i te. Jeg kjøper fra en hobbybirøkter på sørlandet, ei jente som studerte til å bli tannlege. Denne honningen er ikke behandlet på samme måte som honningen man kjøper i butikken og er kjempegod!

Sist vi var hos noen venner fikk jeg spørsmålet om venninden min kunne spise honning når hun var gravid.
Det kan hun! Men det er ikke alle som kan spise honning og dette er utrolig viktig. Man skal ikke gi honning til barn under 12 mnd. Årsaken er at det kan være en bakterie i honningen som heter Clostridium botulinum.
Denne bakterien sender ut noe som kalles «biologisk nervegift». Barn skal derfor ikke ha honning for det har vært episoder med forgiftning med argentinsk honning. Ikke gi norsk honning, ikke gi svensk honning, rett og slett for å være på den sikre siden; ikke gi honning til barn under 12 mnd.
Dette skal faktisk stå på honningsboksen……

Publisert under Ernæringstips, OBS! Vær forsiktig

Comments are closed.

Om bloggenHei! Jeg heter Tina Helen Hamelten og er utdannet klinisk ernæringsfysiolog. Dette er en blogg om ernæring. Jeg er opptatt av sammenhengen mellom kosthold og helse og skal dele kunnskap, erfaring og tanker rundt temaet ernæring med dere + litt om trening/sport selvfølgelig.

Blogger

Her kommer det en liste over blogger jeg liker!