Naturlig- ikke bare bare

Visste du at vi har en egen forskrift som ligger inne i lovdata som handler om aromastoffer i matvarer? Det har vi, heldigvis. Ellers hadde det vært helt texas og produsentene kunne tilsatt etter eget ønske.
Nå er faktisk 148 stoffer blitt ulovlige som aromastoffer i og på matvarer!

Mange av oss ønsker å kjøpe ting som er naturlige. Mange ønsker å selge oss ting som påstås å være naturlig men som ikke er det! Vi har faktisk en egen paragraf om når det skal være lov å kalle aromastoffer naturlige!

Bilde tatt fra matportalen.no

Her er et utdrag fra Forskrift om aromaer mv til næringsmidler (Dette står da under paragraf 8 som omhandler påstander):

Ordet « naturlig » eller andre ord med lignende betydning, skal kun brukes på aromaer dersom den aromagivende ingrediens utelukkende inneholder naturlige aromapreparater som definert i § 2 nr. 2 bokstav a og nr. 3.

Inneholder aromaens varebetegnelse en henvisning til et næringsmiddel eller en annen aromakilde, må ordet « naturlig » eller andre ord med lignende betydning kun brukes hvis aromaandelen utelukkende eller nesten utelukkende er utvunnet av det aktuelle næringsmiddel eller den aktuelle aromakilde. Utvinningen skal ha foregått ved egnede fysiske prosesser, enzymprosesser, mikrobiologiske prosesser eller vanlig brukte tilberedningsprosesser for næringsmidler.

Publisert under Tilsetningsstoffer

Comments are closed.

Om bloggenHei! Jeg heter Tina Helen Hamelten og er utdannet klinisk ernæringsfysiolog. Dette er en blogg om ernæring. Jeg er opptatt av sammenhengen mellom kosthold og helse og skal dele kunnskap, erfaring og tanker rundt temaet ernæring med dere + litt om trening/sport selvfølgelig.

Blogger

Her kommer det en liste over blogger jeg liker!