Opprinnelse?! Krømmegøtt og Makkpakkjakk

FOTO: ROBERT S. EIK/VG

Denne yoghurtboksen har vi sett alle sammen tenker jeg, men har vi tenkt så mye på nasjonaliteten til han som er avbildet? Står det tyrkisk yoghurt, ja da er vel mannen tyrkisk da??

Mannen på bildet har saksøkt meieriet for 50 millioner svenske kroner fordi han er GREKER! og ikke tyrkisk!

Torsdag fulgte jeg med på programmet «Alt for Norge» som var veldig søtt. Det var gøy å følge med på deltakernes grunnkurs i å være norske. Når man skal lære et nytt språk sier man mye tull, ofte til underholding for de som har språket som morsmål 🙂

Her er gjengen som konkurrerer om å få møte sin norske slekt:

Bilde fra nettavisen/TvNorge

Visste du hva «Krømmegøtt» er? Jeg er ikke veldig glad i det, jeg synes det smaker litt kvalmende! Deltagerne i programmet var heller ikke så begeistret for RØMMEGRØT. Karakteristikker som at det var som lim og at man trengte så mye sukker på at man likegjerne kunne spise bare sukker viser at det ikke var en populær rett. Men, helt ærlig, hvor mange av oss som har bodd her hele livet liker rømmegrøt?

Så kom turen til den norske matpakken. De skulle forsøke å sette sammen en typisk norsk matpakke. Ikke lett!

Noe jeg vemmes av er at de skal spise smalahove. Nei, nei, nei, nei aldri om jeg vil iallefall!

Da får jeg begynne dagens jobb, for idag er det jobb, rydding og trening på programmet!
Ha en fin vår-sol-lørdag!

Publisert under Diverse

Comments are closed.

Om bloggenHei! Jeg heter Tina Helen Hamelten og er utdannet klinisk ernæringsfysiolog. Dette er en blogg om ernæring. Jeg er opptatt av sammenhengen mellom kosthold og helse og skal dele kunnskap, erfaring og tanker rundt temaet ernæring med dere + litt om trening/sport selvfølgelig.

Blogger

Her kommer det en liste over blogger jeg liker!