Et forbilde har gått bort

Det er livets gang. Man kommer og man går. Det er derfor det har vært stille her de siste dagene. Jeg har reist bort da et av mine store forbilder har gått bort. Det er trist, men en del av livet 🙁
Dere skal få høre mer om denne fantastiske damen, min bestemor, litt senere! Imens kan dere kose dere med en søt filmsnutt jeg skal legge ut.
Etter det som har skjedd er jeg bare blitt mer ivrig i min hobby og jobb da mat og hva vi spiser er så enormt viktig for å bevare helsen. Ikke bare leve lenger, men også leve sunnere/friskere lenger! Mat er for meg ikke bare å bli mett eller å spise noe som smaker godt. Mat er for meg det som bygger og vedlikeholder en sunn og frisk kropp, som igjen gir en god psyke og livsglede. Ikke tro jeg ikke mener at maten skal smake godt! Jeg elsker å spise og jeg elsker nye smaker, sammensetninger. Smak er opplevelse og livsglede + at sunn mat smaker utrolig godt!

Når man må/vil kutte ut noen matvarer (uavhengig av årsak til at man kutter ut) tenker folk at man blir stakkars og fattig på mat og matopplevelser. FEIL! Man kan bli mye rikere på matopplevelser enn man noengang har vært fordi man må ut av firkanten sin og utforske nye matvarer! Selvfølgelig kan det til tider være vrient for de som bestemmer seg å kutte ut bestemte matvarer, men de kan også få et nytt perspektiv på livet iforhold til maten. Vi er blitt så nytelsesfokuserte at hvis du ikke kan spise hva du vil akkurat når du vil, ja da er livet trist! Hva? Er det viktigste å spise noe som smaker godt og samtidig er enkelt og lettvint hele tiden? For en livsfilosofi! Jeg skulle ønske vi kunne endre hvordan vi tenkte på mat! Altfor mange tenker på mat som kun noe som skal fylle magen og tilfredsstille smaksløkene der og da og gi nytelse. Hva med resten av funksjonene til maten?? Hva med de negative helseeffektene av det de velger å spise??

Hvorfor kan vi ikke tenke på mat som det som skal holde oss friske lengst mulig og samtidig gi oss max smaksopplevelse ved at vi tar i bruk all verdens matvarer og smaker?? Det er noe som heter slow food bevegelsen. Det skal jeg sjekke ut mer.

Jeg ønsker……et annerledes fokus i Norge på hva mat er og hva det kan gjøre for oss. Det har heldigvis begynt, men når det bredden i folket, klarer nordmenn å ta det til seg? Eller blir de fanget av matindustrien og markedsføringen?
Jeg leste et sitat av Ingebrigt Steen Jensen: » Menneskehjernen er det mest fantastiske organ i universet. Men reklame kan lure hjernen til å kjøpe produkter det ikke er behov for. Så egentlig er det vel vi reklamefolk som er universets herskere»

Jeg er faktisk ikke helt uenig med ham!

Som klinisk ernæringsfysiolog med et brennende ønske om å bidra til bedre helse for alle skylder jeg både dere og min bestemor å opplyse om hvordan man med ernæring best mulig tar vare på den kroppen man har.

Ha en fin 1. mai!

Publisert under Diverse

Comments are closed.

Om bloggenHei! Jeg heter Tina Helen Hamelten og er utdannet klinisk ernæringsfysiolog. Dette er en blogg om ernæring. Jeg er opptatt av sammenhengen mellom kosthold og helse og skal dele kunnskap, erfaring og tanker rundt temaet ernæring med dere + litt om trening/sport selvfølgelig.

Blogger

Her kommer det en liste over blogger jeg liker!