Hvilken torsk?

Har du noengang tenkt over hvilken metode som er brukt for å fange torsken du spiser? De færreste har vel det! Man kjøper en torsk, tilbereder den og spiser den. Noen ganger liker man kanskje torsken bedre enn andre ganger.
Noen gang lurt på hvorfor det er slik at smak på torsken kan variere?

Litt av grunnen til smaksvariasjon ligger faktisk i maten den er fanget på! Den delen av torskelivet vi tenker minst på :/

Det er nemlig et prosjekt som heter «Fra bunn til munn» hvor man har sammenlignet fisk fanget med line og fisk fanget med trål? Én av disse er bedre enn den andre.

Forskere og sensoriske dommere har i Stavanger gjennomført kjemiske, tekniske og sensoriske analyser for å vurdere fiskekvaliteten. Kokker fra Gastronomisk institutt har vurdert smaken.

Hva tror dere er den beste måten å fange torsk på?

Konklusjonen fra begge de som har vært med å teste er at torsk fanget med line har en langt bedre kvalitet! 🙂

Vil du ha linefanget fisk? – velg fisk fra Domstein, de bruker kun torsk som er fisket med krok og line!

Vil du ha den beste torsken skal du velge linefanget torsk! I tillegg til å få bedre smak på tallerkenen bidrar du til miljøet også ved at havbunnen blir mindre skadet, unødvendig bifangst ved tråling fortsetter å være i havet og det er mindre CO2 utslipp.

Lurer du på mer om denne forskningen? De som står bak er: Mustad, Domstein, Tracetracker, Østfoldforskning og Nofima. Sikkert bare å ta kontakt med dem for mer info.

Jeg har ikke tidligere hatt et spesielt fokus på leverandøren Domstein, men nå skal jeg jammen finne ut hvor de selger torsken sin og forsøke den!

Gleder meg til de norske og ferske jordbærene kommer. Satt nettopp og spiste opptinede jordbær fra frysen. Det er ikke helt det samme…..

(Alle bilder i innlegget er hentet fra www.domstein.no)

Publisert under Matproduksjon

Comments are closed.

Om bloggenHei! Jeg heter Tina Helen Hamelten og er utdannet klinisk ernæringsfysiolog. Dette er en blogg om ernæring. Jeg er opptatt av sammenhengen mellom kosthold og helse og skal dele kunnskap, erfaring og tanker rundt temaet ernæring med dere + litt om trening/sport selvfølgelig.

Blogger

Her kommer det en liste over blogger jeg liker!