Melkeindustrien er ikke fornøyd med de nye kostrådene

Har dere fått med dere at melkeindustrien ikke er fornøyd med de nye kostholdsanbefalingene? Men nå er det vel ikke de som skal være fornøyd med de anbefalingene?
På verdensbasis står melk og melkeprodukter for ca. 5 % av kostens energiinnhold, mens noen asiatiske og afrikanske land får mindre enn 0,5 % av energien fra melk og melkeprodukter. i Nord-Europa er det samme tallet 10-15 %. I Norge får personer i en gjennomsnittlig norsk husholdning 16 % av energien sin fra melk og melkeprodukter! Melkeindustrien er redd dette tallet skal synke.

I utkastet til de nye kostholdsrådene står det i punkt 1 av råd nr. 6 at: «Regelmessig inntak av magre meieriprodukter er viktig for å sikre et tilstrekkelig inntak av en rekke næringsstoffer, særlig kalsium og jod. Magre meieriprodukter kan derfor med fordel inngå i et helhetlig kosthold.»


Bilde tatt fra aftenposten.no Fotograf: Anders Martinsen

Dette er ikke godt nok for melkeindustrien som ønsker at det skulle vært en konkret anbefaling. Ifølge aftenposten er ikke lenger nordmenn på melketoppen i verden og melkeforbruket er redusert med 25 % på 12 år. Og forsker Rune Blomhoff sier de ikke har nok dokumentasjon til å anbefale en bestemt mengde melk, så da gjør de heller ikke det 🙂 Er ikke det «fair»?? Skal man anbefale noe så bør det gjøres utfra et godt grunnlag!

Det er sikkert flere årsaker til at melkeforbruket er gått ned, men jeg personlig har sluttet med melk og melkeprodukter fordi jeg får dårlig hud av det! Så enkelt er det! Vil jeg ha ost spiser jeg geite- og saueost 🙂

Vil du lese artikkelen i aftenposten kan du lese den her

Imorgen skal jeg på St. Hansfeiring på Bærums Verk. Det blir koselig og jeg håper det blir avslappende, for nå er jeg sliten! Kan jeg ikke bare få en sofa, et kjøleskap, en tv (og tv-linje), internett, telefon??????
Ahhh, idag hentet iallefall saneringsmannen maskinen som skulle tørke gulvet! 🙂 DET var et fremskritt. Tenk deg å ha en maskin som durer døgnet rundt i stua 🙁 🙁 Nei, nå håper jeg det blir orden iløpet av noen få uker!

Ha en fin tirsdagskveld, med eller uten melk 🙂

Publisert under Diverse

Comments are closed.

Om bloggenHei! Jeg heter Tina Helen Hamelten og er utdannet klinisk ernæringsfysiolog. Dette er en blogg om ernæring. Jeg er opptatt av sammenhengen mellom kosthold og helse og skal dele kunnskap, erfaring og tanker rundt temaet ernæring med dere + litt om trening/sport selvfølgelig.

Blogger

Her kommer det en liste over blogger jeg liker!