Har du ikke vondt av det du ikke vet? Og har du godt av det du vet?

Idag da jeg skulle gå til kontoret gikk jeg som vanlig forbi en grønnsakshandler med masse frukt og grønnsaker på fortauet.
Det stod en liten søt hund og ventet på eieren sin. Hunden sto pent og pyntelig på fortauet. Plutselig, et par meter bortenfor, ser jeg masse urter som står i en bøtte. Det er jo helt greit! Men er det helt greit at urtene henger inntil trestolpen?
Jeg tenkte med én gang at urtene burde da ikke komme i kontakt med trestolpen på den måten!
Hvorfor? P.g.a. hunder! De tisser jo på trestolpene……det burda da de som jobbet i butikken også visst!


Bilder tatt herfra og herfra

Det er kanskje ikke så farlig med litt hundetiss, men gøsj så vemmelig det høres ut 🙁

Dette er vel et eksempel på noe som man ikke har vondt av enten man vet det eller ei, men det ligger så mye bak mye av maten som produseres, selges og serveres som vi faktisk har vondt av. Enten det dreier seg om muggsoppgifter, tungmetaller eller innhold av transfett. Ja ja!

Så var det det andre spørmålet. Har du godt av det du vet? Selv om man vet at en matvare er bra for en, betyr jo ikke det at man faktisk spiser det! Og det å vite at noe ikke er bra for deg fører ikke nødvendigvis til at du unngår å spise det. Å vite bygger ikke en sunn kropp. Å gjøre derimot kan bygge en sunn kropp dersom du gjør det du vet er bra for deg 🙂

Alle vet jo at man anbefales å spise mye frukt & grønt. Men det betyr ikke at man gjør det. Det var en filosof som mente at dersom man visste hva som var det rette å gjøre, ja da gjorde man det som er rett…..eh…neppe! Dette gjelder iallefall ikke i matverdenen.
Hva motiverer deg til å spise mer av….for eksempel paprika? Fordi du senere har mindre sannsynlighet for en eller annen krefttype?

Hvis jeg forteller deg at du får penere hud av å spise paprika, ble du da mer motivert for å spise det?
For paprika bidrar til å holde huden din yngre.

Var det mer motiverende kunnskap? Gå og kjøp paprika så kommer det mer info om hvorfor den hjelper huden din 🙂

Jeg håper jeg kan motivere dere til å spise mer grønnsaker iløpet av høsten!

Nei, nå bør jeg komme meg på trening!

Kos deg i helgen 🙂

Publisert under Ernæringstips, Finere hud

Comments are closed.

Om bloggenHei! Jeg heter Tina Helen Hamelten og er utdannet klinisk ernæringsfysiolog. Dette er en blogg om ernæring. Jeg er opptatt av sammenhengen mellom kosthold og helse og skal dele kunnskap, erfaring og tanker rundt temaet ernæring med dere + litt om trening/sport selvfølgelig.

Blogger

Her kommer det en liste over blogger jeg liker!