Proteinintoleranse

Nettavisen hadde for noen uker tilbake en artikkel om proteinintoleranse som dere kan lese her

Jeg forsøkte å legge igjen en kommentar i feltet nedenfor men det var ikke mulig gett!
Jeg ønsker ikke at folk skal mistforstå dette eller teste seg med feil test!

Man måler ikke antistoffer i blodet for å sjekke om man har denne formen for problem med mat. Yorktest eller Eubiotek testen er altså ikke rett test! Skal man sjekke opioide peptider gjør man det ved hjelp av en URINPRØVE!!!

Biomedisinsk laboratorium i Oslo er en av de som utfører slike tester og de ble aldri nevnt.

Tar man kontakt med biomedisinsk laboratorium vil de kunne fortelle deg hvilke behandlere som som er godkjente hos dem. Saken er at det er ganske heftig i Norge å kutte melk og gluten. Det ønskes derfor at de som sender inn en test også skal kunne følge opp pasienten!

Jeg har lagt ut denne filmen før, men sjekk den!

Lyst til å høre mer om disse personene og hvordan de har det nå????? Da bør du se denne filmen også!

Mat er ikke bare bare…..

Ha en fin «nå begynner det å bli kaldt tirsdag»!
🙂

Publisert under proteinintoleranse

5 comments on “Proteinintoleranse

 1. villvillvill on said:

  Dette er veldig interessant, jeg lurer på om jeg burde ta en test av sønnen min, men hva er egentlig forskjellen mellom Yorktest og den fra Bio medisinsk lab? Jeg ser at den ene er en blodprøve og den andre en urinprøve, men det virkersom at de tester de samme typer proteinintoleranse, eller?

 2. Fantastisk at du tar opp dette. Kom over dette med proteinintoleranse og opioide peptider selv. Veldig spennende i forbindelse med ADHD og andre div tilstander/sykdommer. Endelig er det en ernæringsfysiolog mener og gjør noe annet enn hva Helsedirektoratet mener er riktig.

 3. Angelika on said:

  Spennende blogg!!

  Dette hørtes veldig interessant ut.
  Tror jeg skal se hvordan min kropp vil reagere på en melke, gjør, sukker og glutenfri kost. Jeg merker selv at jeg får mer enegri fra grønnsaker og lignende enn rødt kjøtt og melkeprodukter. OG i steden for å gå rundt med en tung følelse i magen føler meg lett og mett på en god måte. Brød er heller ikke noe jeg kommer til å savne, jeg syns det er godt men jeg klarer meg veldig fint uten det.

  takk for mange fine innlegg og nyttige opplysninger

 4. Tina Hamelten on said:

  Nei, de tester ikke det samme! Det er ikke sikkert de slår ut likt da yorktest måler antistoffer (av type IgG) i blodet motmatvareantigener, mens urinpeptidtesten testen for mengden av små proteiner i urinen. Averfaring kan jeg si at de IKKE slår ut likt og at de IKKE måler det samme. De måle to forskjellige substanser.
  Jeg kan skrive litt mer om forskjellen mellom de, f.eks neste uke. 🙂

 5. Torill on said:

  Har slitt i alle de år med betennelser, nattsvette,kløe, angst og depresjon, etter noen år med antidepressiva ble alle symptomer forverret. Noen år siden jeg forsøkte holde meg unna gluten og melkeprotein, men det er jamen ikke lett. Er jo proteiner i det meste, til og med chips,soyasauser,buljongterninger putter de sånt i.
  Har etterlyst hos leger i 30 år ka mat eg ikke tåler, men fremdeles har ikke min lege skjønt forskjellen mellom allergi og intoleranse. Fikk faktisk allergisk utslag, hovnet opp i hele overkroppen, ja sånn vanlig allergisk utslag men av intoleranse, men liten forståelse, skulle holde meg unna sjømat, men det er det eneste jeg med sikkerhet tåler. Bare ett lite sukk fra meg, sliter med dette da, tåler ikke minste rester av de proteiner.

Om bloggenHei! Jeg heter Tina Helen Hamelten og er utdannet klinisk ernæringsfysiolog. Dette er en blogg om ernæring. Jeg er opptatt av sammenhengen mellom kosthold og helse og skal dele kunnskap, erfaring og tanker rundt temaet ernæring med dere + litt om trening/sport selvfølgelig.

Blogger

Her kommer det en liste over blogger jeg liker!