Diverse mat

Her er en smoothie vi lagde her om dagen. Husker jeg ikke feil blandet vi rismelk, bringebær, mango, litt mynteblader og muligens chiafrø. Nam nam 🙂Apropos raw food……. retten på bildene under inneholder skal vi si 40 % raw, resten kokt! Ikke så verst det da! I en hektisk hverdag hvor man stadig skal gjøre nye ting så blir det litt utfordrende å kaste seg over på ny mat. Nå skal kjøkkenet byttes – det tar jo også tid – å fly rundt å finne ut hva man skal bestemme seg for!


Det som er uoppvarmet er persillen og den lysegrønne guffen som er laget av squash, agurk, gresskarkjerner, sitronjuice og noen ulike typer krydder og den opphakkede sitronen…..spiser du sitronskall så pass på at den er økologisk! 🙂 🙂 Den rødbrune delen av tallerkenen er en kikertgryte med masse krydder. Det triste er at Fred ikke liker den 🙁 🙁 Den er skikkelig god, så det så. Sunn må den også være med de krydderne som er oppi. Passer perfekt å lage en stor porsjon av dette og så ta det med seg på jobb til lunsj. Dere bør få oppskriften på den – den er ganske enkel å lage.
……………………………………………………………………………………………………………………………..
Og hvis du trodde visse alkoholtyper var sterke – da skal du prøve å juice stangselleri!
Anbefaler at hvis du prøver det så ikke drikk ren stangsellerijuice på tom mage! Da kan du få vondt og bli kvalm! Ikke prøv det! Du må gjerne prøve stangsellerijuice, men bland det ut med noe annet etter en liten smak!
Grunnen til at jeg kom på det med stangsellerijuicen nå var at jeg satt og knasket hodekål – jada det går an å knaske hodekål! Du ville gjort det du også om du bare visste hvor sunt det var 🙂 Men kål er faktisk sterkt 🙂

Publisert under Prosjekt urter og raw food, Raw food

3 comments on “Diverse mat

  1. Den kikertgryten må du legge ut bilde på! Elsker kikerter, det er så godt! Har du prøvd socca/kikertpannekaker? Lages av kikertmel, vann og krydder, smaker nydelig.

  2. Bilde, haha, er visst litt trøtt her.. oppskrift mente jeg så klart:D

  3. Tina Hamelten on said:

    Oppskriften skal jeg legge ut, iallefall basisoppskriften 🙂 Jeg legger nemlig til endel mer krydder enn det som står i hovedoppskriften, gjør vi nesten alltid!

Om bloggenHei! Jeg heter Tina Helen Hamelten og er utdannet klinisk ernæringsfysiolog. Dette er en blogg om ernæring. Jeg er opptatt av sammenhengen mellom kosthold og helse og skal dele kunnskap, erfaring og tanker rundt temaet ernæring med dere + litt om trening/sport selvfølgelig.

Blogger

Her kommer det en liste over blogger jeg liker!