Vegansk raw-foodkurs

Her er en del bilder fra Raw food kurset jeg var på forrige helg 🙂

Skjønt og deilige farger OG smaker 🙂 🙂
Disse bildene er hentet fra bloggen Let´s go raw

Husker dere spørsmålet om hva dette er??

Det er en squash»skrott»…

Maten fra forrige raw-food helg var veldig god. Det var vegan mat og skal man spise vegansk skal man virkelig vite hva man gjør! Dagbladet hadde en minisak på det idag i forhold til Bill Clinton som nå spiser vegansk! Det er nemlig flere næringsstoffer man skal passe på!

Visste dere at i Norge står melk og melkeprodukter for følgende prosenter av diverse næringsstoffer:
kalsium – 63 %
Jod – 55 % (gjelder voksne, tallet er anda høyere for barn og ungdom)
Protein – 23 %
Energi – 16 %
B2-Riboflavin – 40 %

Ikke sant? Og det er kun fra melk – og melkeprodukter. Tenk da på å kutte kjøtt, fisk og egg også! Det er absolutt ikke umulig å få alt man trenger som veganer, men man skal vite hva man gjør. Og vet man ikke hva man gjør, så er det bedre å vente til man vet det! Iallefall på dette området.

Yes, helg! Har bare lyst til å være hjemme og lage mat i flere uker fremover nå 🙂 Enda godt matlaging passer godt til jobben min, så sånn sett kan jeg rettferdiggjøre å stå hjemme på dagtid og lage mat!
Så det skal jeg virkelig gjøre av og til!

Publisert under Ernæringstips, Raw food

5 comments on “Vegansk raw-foodkurs

 1. lovelyliller.com on said:

  Mmmmm så fantastisk godt ut!

 2. Inger on said:

  Kalsiumopptak avhenger av så utrolig mye, D-vitaminer, magnesium-/kalsiumbalansen, kalium, vitamin K og vitamin C … Det er så utrolig mer komplisert enn å drikke et glass melk 😉 Som jo du eksperten vet! 😉
  Grønnkål, feks, er helt fantastisk i forhold til alle disse næringsstoffene, mens melk ikke inneholder så mange av disse. Og 100 gram grønnkål inneholder 210 mg kalsium – 1 dl melk 100 mg. Et godt argument for å juice grønnsakene! Og hva med sesamfrø: ca 100 mg kalsium per ss. Mandler?
  Og hvorfor i all verden er vi på toppen av benskjørhet når vi i tillegg er på toppen av melkedrikkerne i verden? En gåte …
  Variert mat + styrketrening = sterkt skjelett
  Håper dere hadde en flott dag i åkeren i dag – regn eller ikke regn. Godt å være ute! 🙂

 3. Kurset var bra, men savna deg deg sist helg! 🙂
  Når det gjelder det klassiske tema kalsium og kumelk så tenker jeg med engang på elefanten! Den drikker ikke melk men, du og du, den spiser mye grønt. Sannelig har den en beinbygning som Tine melk kunne godt ha lært noe av! ;-P

 4. Tina Hamelten on said:

  De fleste tror dessverre at kalsium (og D-vit) er hele historien! Skulle gjerne skrevet mer om det! Får se om jeg får det til en dag 🙂

 5. Tina Hamelten on said:

  Hei Kine!
  Jeg synes dette er spennende og har i perioder vært nesten veganer selv. Sånn i farta har jeg ikke litteratur å anbefale, men skal nok finne det 🙂 Det er flott at du ønsker å skaffe informasjon før du går helt over til et slikt kosthold, for å svitsje fra standard norsk kosthold til vegankosthold er ikke bare bare.

  Håper jeg får litt ekstratid til å kunne finne noen gode bøker på dette å anbefale!

Om bloggenHei! Jeg heter Tina Helen Hamelten og er utdannet klinisk ernæringsfysiolog. Dette er en blogg om ernæring. Jeg er opptatt av sammenhengen mellom kosthold og helse og skal dele kunnskap, erfaring og tanker rundt temaet ernæring med dere + litt om trening/sport selvfølgelig.

Blogger

Her kommer det en liste over blogger jeg liker!