Smekk på fingeren!

Dette var utrolig godt!

Så hvorfor skriver jeg da smekk på fingeren? Jo, fordi sammensetningen eller hele retten ikke gir det den burde!
Vi skulle ha et jobbmøte og gikk et sted de serverte Raw food. Da jeg spurte hva lunsjen bestod av ble jeg betenksom på om dette i det hele tatt var en god idé som en lunsj. Allerede da servitøren fortalte om innholdet begynte jeg å ane at dette ikke kunne gi kroppen stort av det den trengte. Ikke min kropp iallefall! Kort tid etterpå var følelsen at jeg var kjempesulten. Jeg kjenner kroppen min godt og vet hvorfor jeg følte som jeg gjorde. Jeg visste hva min kropp ikke hadde fått nok av. Men jeg er redd andre ikke ville visst det like godt og hadde havnet med tennene godt nede i noe veldig søtt og usunt fordi kroppen bare MÅTTE ha noe……

Smaken var som sagt god, vannvittig god, så mat kan de lage! Men hva er det med de som lager mat til vegetarianere?? Har ikke vegetarianere behov for protein og fett liksom, eller er vi totalt så småspiste at litt er nok?
Beklager en irritert tone, men jeg er lei av at vegetarmatsammensetningen ofte ikke er god nok!
Jeg husker da jeg studerte på Blindern og ofte kjøpte vegetarmiddagen på Fredrikke og til stedighet fikk middagsretter med manko på protein. Én dag ble jeg så frustrert at jeg ba om å få snakke med kokken! De var villige til å endre hvis de bare fikk informasjon.

Det er jo ikke rart folk tror man må spise kjøtt for å få nok protein når så mye av det som serveres av vegetarmat ikke er godt sammensatt.
En sommerjobb jeg hadde bestilte pizza som overtidsmat. Jeg ba om vegetar og hva fikk JEG??? Poenget var å jobbe overtid – altså trenger man ENERGI og PROTEIN! Men hva var det jeg fikk? Joda, jeg fikk salat. Salat liksom, nesten uten kalorier, helt uten protein. Er det mulig!!

bramat.no hadde en test på barnematmiddager på glass. Smekk på fingeren!! til de som lagde vegetarversjonen. Eller var det meningen at glasset skulle være som tilbehør til middagen?
Se tabellen under og se innholdet i de ulike barnemiddagene:

Er det slik at man skal ha nesa si ned i kjøttdisken i Norge for å bli mett?? Neida, det er ikke så ille 🙂 Men litt mer informasjon om ernæring blant de som tilbereder og serverer mat hadde vært en god ting!

Andre der ute med lignende opplevelser??

Publisert under Diverse

1 comments on “Smekk på fingeren!

  1. Bra innlegg Tina – hva vil du ha på Rawfoodtallerkenen din for å bli mett? 🙂

Om bloggenHei! Jeg heter Tina Helen Hamelten og er utdannet klinisk ernæringsfysiolog. Dette er en blogg om ernæring. Jeg er opptatt av sammenhengen mellom kosthold og helse og skal dele kunnskap, erfaring og tanker rundt temaet ernæring med dere + litt om trening/sport selvfølgelig.

Blogger

Her kommer det en liste over blogger jeg liker!