Legger du på deg av for mye omega-6 fettsyrer?

Dette kan vel kalles årets klipp og lim innlegg 🙂 Har nemlig «stjålet» hele greie herfra! Hvorfor ikke bare ta noen sceenshots og la dere lese det her!?
Dette er noe å tenke på ikke bare p.g.a. vekt, men også andre grunner! Det kan jeg ta en annen gang for klokken er så mye at jeg ikke føler for å gå nærmere inn idet akkurat nå 🙂
Nå skal jeg slappe av og ta livet rolig. Gjett om jeg gleder meg til det! En liten vårrengjøring i papirer, esker (skrev først feil her – skrev først «ekser» istedenfor «esker»….) og slikt står for tur til uken. Gleder meg til å sette bort vinterskoene og få klær ut av skapet som ikke har noe der å gjøre lenger.
Men, ikke før til uken, først står trening og tøyning på timeplanen + å ta livet rolig 🙂 🙂
Skal gå inn på sats.no og se om det er noe spennende timer imorgen. Jeg liker ikke og kan ikke planlegge treningen ukesvis i forveien ……..så hvorfor skal kule timer ha lange ventelister når jeg vil inn og booke! 🙁 Blæh!
Håper det er noe spennende imorgen da.

Publisert under omega-3, omega-6

5 comments on “Legger du på deg av for mye omega-6 fettsyrer?

 1. Elin on said:

  Interessant lesning. Jeg var nylig konferanse, og der var det mange gledelige studier som viste blant annet at at Omega 3 reduserer angst, vold og depresjon lidelser. Et rikt omega 3 kosthold er absolutt og anbefale, og det ser jeg også fra ditt innlegg 🙂 Ha en riktig god helg Tina.

 2. LovelyLiller.com - Helse, Livsstil & Sunne Oppskrifter on said:

  kjempespennende å lese!

 3. Tina Hamelten on said:

  Omega-3 er kjempeviktig! Jeg er så lei av markedsføring som får folk til å tro at sålenge de spiser plantefett er de kjempesunne! Slik er det jo ikke. Oljer med mye Omega-6 fettsyrer har litt for godt rykte. Folk tror de er kjempesunne som bruker planteoljer som er rike på omega-6 fordi det ikke påvirker kolesterolet..

 4. eivind on said:

  Om man styrer unna soya, solsikke og maisolje og heller velger raps og olivenolje i tillegg til å spise fisk, gjerne fet flere dager i uka så vil jeg tro mange kan få ei bedre helse, og jmf studien her mindre overvekt. Kaldpresset olivenolje i f.eks heimelaga fiskesuppe med laks og sei tror jeg er super mat mange flere burde spist mer av. Vita hjertegod er kanskje langt mindre hjertegod enn både soft flora og bremykt som inneholder mye rapsolje? 🙂

 5. Tina Hamelten on said:

  Fin kommentar 🙂

Om bloggenHei! Jeg heter Tina Helen Hamelten og er utdannet klinisk ernæringsfysiolog. Dette er en blogg om ernæring. Jeg er opptatt av sammenhengen mellom kosthold og helse og skal dele kunnskap, erfaring og tanker rundt temaet ernæring med dere + litt om trening/sport selvfølgelig.

Blogger

Her kommer det en liste over blogger jeg liker!