Hva gjør du når du spiser?

Spiser du mens du jobber, eller jobber du mens du spiser?

Jeg kjøpte «Innsikt» her om dagen fordi jeg så de hadde et tema om moderne matvarer.
En fransk sosiolog ved navn Claude Fischler har forsket på ulikheter mellom det franske og amerikanske måltid…….samt danske.

Han har sett på 800 danske, franske og amerikanske kvinner og om de holder på med andre ting når de spiser.

Vel….
De amerikanske kvinnene gjorde i gjennomsnitt 1,8 andre ting mens de spiste.
De franske gjorde i snitt 1,1 andre ting mens de spiste.
De danske var midt i mellom de franske og amerikanske kvinnene.

Ord fra forskeren selv; «Når de franske kvinnene spiste, så spiste de. Og de spiste på måltidstidspunkter. Og de brukte mer tid på å spise, og de kunne huske flere måltider dagen før enn amerikanerne»

«Når vi spør amerikanerne om mat og det å spise, så snakker de om næring, kalorier og vitaminer. Hvis du spør franskmenn, italiene og sveitsere om det samme, så snakker de om det å spise som noe du gjør med andre mennesker, til bestemte tider, på bestemte steder. Og hvis betingelsene ikke er oppfylt, kan du ikke snakke om å spise.»

I Frankrike referer de til kvaliteten på mat, smaken og hvor den kommer fra. Amerikanerne snakker om hvor sunn den er.
Snakk om ulikt forhold til mat! Hvem er de sunneste? Ikke de som tenker på sunnheten, men de som prioriterer kvalitet og matglede, i dette tilfellet iallefall, hvis man generaliserer veldig da…..for det finnes mange sunne amerikanere og usunne franskmenn og -kvinner.

Bildene er hentet herfra, herfra og herfra 🙂
Jeg kunne fortsette i evigheter å legge til bilder av franske markeder fordi jeg ELSKER å kjøpe mat slik. Jeg gremmes over sterile norske butikker som dreper matglede!

Hm…lurer på hvor mange andre ting jeg gjør når jeg spiser??? Man skal spise når man spiser og så kan man gjøre alt det andre etterpå. Jo, jeg er glad i å lese mens jeg spiser!

Publisert under Diverse

2 comments on “Hva gjør du når du spiser?

  1. Lovelyliller.com - Helse, livvstil og sunne oppskrifter on said:

    jeg ser ALTID på tv når jeg spiser. en fæl uvane

  2. Tina Hamelten on said:

    Tror det er mange som gjør det 🙂

Om bloggenHei! Jeg heter Tina Helen Hamelten og er utdannet klinisk ernæringsfysiolog. Dette er en blogg om ernæring. Jeg er opptatt av sammenhengen mellom kosthold og helse og skal dele kunnskap, erfaring og tanker rundt temaet ernæring med dere + litt om trening/sport selvfølgelig.

Blogger

Her kommer det en liste over blogger jeg liker!