Påsken 2012

Mitt sommerproblem er at jeg ikke liker å bruke solbriller! Så den uken nylig hvor det var så varmt og solrikt brukte jeg er skjerm under sykkelhjelmen 🙂 Fungerte kjempebra 🙂 🙂 Vi syklet til Øverland hvor sesongen ikke er begynt enda, men gjett om jeg gleder meg til den begynner!


Forrige lørdag var vi på en kald sykkeltur på Bygdøy. Ta dere en tur ut på Bygdøy, det er nemlig FULLT av blåveis i skogen der nå.

Påsken vår består av trening, avslapning og som vanlig god mat. Jeg er så bortskjemt! Fred er et geni på kjøkkenet!
Det er en ting jeg har hatt lyst til lenge! Guess what…..
Jeg har så lyst til at Fred skal lage mat for Hellstrøm!! Jeg tror Hellstrøm vil like maten 🙂
Jeg er så takknemlig for å ha en mann som er sååå god på å lage mat. Greit at jeg ønsket meg en mann som liker å lage mat, men såååå flink? Nei, jeg er bortskjemt 🙂
Jeg introduserer ham for ulike ting som virker spennende og så jobber han videre med de 🙂
Her er for eksempel noe som engang var cossa, men som vi har gjort om til en slags kikertpizza…..Jada, det høres sprøtt ut, men det er godt. Den nyeste versjonen av nyskapning med denne cossaen er med tomatpuré og emmerhvete. Jeg ville tilsette litt emmerhvete fordi ifølge et skriv jeg har lest er det lite fytase i kikerter (og da kikertmelet), men at det er mye i hvete. Fytase er et enzym som bryter ned fytinsyre som gjør at mineraler i matvarer tas dårligere opp i kroppen. Jeg skal gå til originalkilden for de opplysningene så fort jeg får tid til det……(prøver å gjøre minst mulig seriøst i påsken, selv om ernæring er hobby….) Så da ba jeg om at vi tilsatte emmerhvete (som forhåpentligvis også inneholder mye fytase) for at mer av fytinsyren i kikertmelet skulle brytes ned for at en større andel av mineralene i kikertmelet skulle være tilgjengelig for opptak av kroppene våre 🙂
Men det som skjedde var at vi nå sitter med en ny oppskrift som ligner på pannekake og er kjempegodt. Neste gang skal jeg si at vi prøver med bokhvete istedenfor emmerhvete. Håper virkelig det er like godt eller nesten like godt!

Her er en annen av Freds retter. I denne gryten ser dere Stangekylling, kvedebiter, eplebiter, tørket plomme (nei, det er ikke sviske, det er en annen type tørket plomme..),kanel. Safran gjør denne retten enda bedre, men husk å knuse safranen, ikke kast hele tråder oppi retten……

Her er en annen nydelig rett med stekt kylling, tomat, rå løk, stekt champinjong, persille + presset sitron + sannsynlig andre ting som Fred ikke kan svare på nå for han ser på film 🙂

Istad lagde vi brød i ovnen med deig som ble satt igår, som inneholdt mye frø, mmmmmmmm, det ble så godt! Vi tilsatte fersk myk geitost og jeg tilsatte olivenpaté. Supernam!

Problemet er at jeg ikke har noen oppskrifter å gi på dette, for her skjer ikke matlaging etter en mal…..

Jeg brenner for at folk skal få spise god maten hjemme hos seg selv. Man MÅ ikke på restaurant for å nyte mat! Man kan nyte mat hver dag hjemme i sin egen stue 🙂

Påsken start har vært bra, avslapning, trening og god mat! Og snart skal jeg hilse på et nytt tantebarn som snart reiser England-Norge for første gang 🙂

Ha en fin påske alle sammen !!

Publisert under Diverse

2 comments on “Påsken 2012

  1. LovelyLiller.com - Helse, Livsstil & Sunne Oppskrifter on said:

    fIKK LYST PÅ PIZZA JEG NÅ! 😉 HA EN FLOTT PÅSKE 🙂

  2. Tina Hamelten on said:

    Vi lagde en pizza med geitost, chili +++, skikkelig deilig 🙂 God påske!

Om bloggenHei! Jeg heter Tina Helen Hamelten og er utdannet klinisk ernæringsfysiolog. Dette er en blogg om ernæring. Jeg er opptatt av sammenhengen mellom kosthold og helse og skal dele kunnskap, erfaring og tanker rundt temaet ernæring med dere + litt om trening/sport selvfølgelig.

Blogger

Her kommer det en liste over blogger jeg liker!