Sprøytemidler: Succé – hvilken og for hvem?

Dette bildet er utrolig kult. Fordi mange tror jo faktisk at succé bare skjer! Som regel ligger det mye hardt arbeid bak, noen ganger roter man litt, bruker energi og tid på ting som man tror er rett, men som man i ettertid ser var feil. Man tror at veien til målet er noe annet enn det faktisk er og dermed blir veien til målet/succé slik som på bildet….

Det gjelder uansett hva det dreier seg om, kosthold, trening, karriere, konto med masse penger på 🙂

En stram kropp, sunne blodårer, mindre tap i produksjonen eller toppjobben – man spretter som regel ikke bare rett til målet uten noen feilsteg i ulike retninger.

Ok, dagens poeng kommer og er kanskje langt unna det dere trodde…….kommer nå:

Alt som gjøres i jobbsammenheng gjøres for å oppnå noe! Det er jo ingen som jobber gratis – ikke du heller! Hvordan skal man ellers få betalt regningene sine?? Så når bonden sprøyter diverse midler på åkeren og plantene vi skal spise – er det ikke fordi det er gøy, eller fordi du får penere hud/hår/negler av det (okei, kanskje et teit eksempel, men det får frem poenget).
Bonden gjør det for å tjene mer penger! Eller sagt på en annen måte, for å tape mindre! Altså, igjen, for å sitte igjen med et større overskudd. Det er bondens succé!

Du har vel hørt uttrykket «den enes død – den andres brød»??

Norge har nå nemlig godtatt høyere nivåer av sprøytemiddelrester i maten! Det er godkjent høyere nivåer for 18 stoffer! Akkurat som om det er succé for oss!!! Det er jo det motsatte! Hvem tjener på dette? Bonden som taper mindre og de som produserer sprøytemidlene!

Hvis din nabo gjør ting inne i sitt eget hus som skader inneklimaet og sitt eget miljø – er det da slik at hvis dere skal være sammen så må du godta at deres uhumskheter også tillates i ditt hus? Eller er det ikke mer fornuftig at de slutter å bruke dette og alle har mindre uhumskheter??
Jeg synes det siste valget er best!
Hvorfor må vi i Norge plutselig akseptere rester av sprøytemidler i maten vår, rester av sprøytemidler som egentlig er forbudt i Norge fordi de bruker det i andre land! Det høres jo helt fjernt ut!

Her kommer utdrag fra nettsiden til grønn hverdag;
Joda, det kan ha vært en lang og kronglete vei også for industrien å oppnå godkjenning på høyere grenseverdier, men de klarte det! Succé!! Men ikke for deg og meg 🙁

Jeg har ikke gått i detalj om sprøytemiddelrester, men det var heller ikke poenget her 🙂
Økologisk mat! Ja 🙂 🙂

Publisert under Økologisk mat

Comments are closed.

Om bloggenHei! Jeg heter Tina Helen Hamelten og er utdannet klinisk ernæringsfysiolog. Dette er en blogg om ernæring. Jeg er opptatt av sammenhengen mellom kosthold og helse og skal dele kunnskap, erfaring og tanker rundt temaet ernæring med dere + litt om trening/sport selvfølgelig.

Blogger

Her kommer det en liste over blogger jeg liker!