Agurk – kun vann? Niks!

Jeg skrev for noen dager siden at grønnsaksjuice var fantastisk for huden.

Så en dag juicet vi agurk. Midt på natten ligger fred og stryker huden min og prater om at den er så myk. Jeg var et spørsmålstegn og lurte på hvorfor huden min plutselig skulle bli så myk! For det var den faktisk 🙂
Joda, vi hadde drukket agurkjuice, agurk kjørt ned i juicepressen. Så enkelt. Joda, det stemte. Dette måtte vi jo gjøre igjen så vi kjøpte mer agurk og huden ble fin og myk. Og agurk som kun inneholder vann og nesten ikke kan kalles sunt, for det inneholder jo ingenting??? Eh….FEIL! Folk går rundt og tror at agurk er tull, men det er det virkelig ikke!

Så noen dager etter dette drakk vi agurkjuice på dagen før et selskap. På kvelden hadde jeg skikelig myk hud.
Men HVA er det i agurken som gjør dette? For det kan ikke være bar p.g.a. vanninnholdet. Da skulle man blitt myk i huden kun av å drikke masse vann, eller man skulle blitt myk av å drikke grønnsaksjuicen. Saken er at huden blir fin av grønnsaksjuice, men ikke så myk som med agurkjuice. Jeg vil vite hvorfor! Hva er det i agurk som gjør huden så fuktig – innenfra? For meg er det ikke nok å vite AT noe fungerer, jeg vil vite HVORFOR!

Agurkskiver på øynene er et gammelt råd mange sikert fortsatt benytter seg av, men prøv å drikke agurken, eller å spise mye mer av den…..

Fred minnet meg akkurat på at jeg ikke måtte glemme å lage agurkjuice 🙂 Glemmer ikke det nå som jeg sitter og skriver om det.


He lagde vi to store glass med 3 agurk og 1 appelsin.


Juicing har gjort fantastiske ting med huden min! Ingen tvil! Idag fikk jeg beskjed om at den så ut som huden på en 16-åring. Litt av et kompliment 🙂 Men kom litt nærmere så ser du at det selvfølgelig ikke stemmer, jeg er tross alt litt eldre enn 16!
Jeg har også fått gode doser omega-3 i noen uker nå. Man kan kanskje si at det er omega-3`en som har gjort huden myk, men saken er at mykheten har blitt merkbart bedre etter et visst antall timer – det er det artige! Nå som jeg har proppet kroppen med masse juice er den stort sett myk hele tiden. Nå gjør jeg mange andre ting rett også – iforhold til kosthold, ingen tvil om det – men dette med agurk er litt for merkbart til å bortforklares…….

Nå skal jeg gå og juice agurk – eller blir både huden min og Fred lei seg 🙂
Han var med på tv-innspilling idag. I sminken fikk han beskjed om at han hadde så fin hud at han ikke trengte make-up. Kult! Ikke dårlig!

Ta en agurk og spis den, juice den – gjør hva du vil – bare den ender opp i magesekken din!
Kunne skrevet om hvilke stoffer som faktisk befinner seg i agurken, bortsett fra vann….men det får bli et eget innlegg!
God natt!

Publisert under Juicing

2 comments on “Agurk – kun vann? Niks!

  1. Fikk tipset fra Fred om å juice agurk – og har nå drukket en agurk hver dag i en uke! Fikk kompliment fra datteren min på 16, etter 2-3 dager med agurk. » mamma du ser så utrolig sunn og fresh ut i ansiktet». He he – kanskje det er agurken!

  2. Tina Hamelten on said:

    Mulig det! 🙂 🙂 Vi er nødt til å kjøpe agurker ++ idag, for nå er vi nesten tomme for grønnsaker å putte i juicer´n 🙂

Om bloggenHei! Jeg heter Tina Helen Hamelten og er utdannet klinisk ernæringsfysiolog. Dette er en blogg om ernæring. Jeg er opptatt av sammenhengen mellom kosthold og helse og skal dele kunnskap, erfaring og tanker rundt temaet ernæring med dere + litt om trening/sport selvfølgelig.

Blogger

Her kommer det en liste over blogger jeg liker!