Hva er sunt? Del 1: Hva det ikke er!

 Hva skal jeg gjøre for å bli sunn? Dette er del 1, altså hva det ikke er.

Du skal ikke starte på en diett som er populær akkurat nå bare fordi den er populær, ikke forsake alt som er søtt, ikke stå opp om morgenen for å trene hvis man faktisk er et B-menneske, ikke kutte ut all alkohol, ikke spise mat som vokser i munnen og smaker forferdelig, ikke spise magert fordi du skal forsake fett, ikke pine deg gjennom de siste timene av døgnet fordi ”man ikke skal spise om kvelden”, ikke kjøre i deg så mye vitaminer og mineraler du kan, ikke telle kalorier, ikke fokusere og stresse på å være sunn: det blir jo usunt hvis man stresser og blir deprimert fordi man skal være så flink med alt hele tiden?!!!

Hørt om ORTOREKSI? Det er en ekstrem opptatthet av å spise og trene riktig. Ikke sunt!

Det er et bilde av meg og Stig-Inge Bjørnebye idag. Er vi sunne fordi vi trener mye, ikke nødvendigvis.  Jeg vil ikke påstå at fotball og sprint er sunne idretter, det er jo så mye skader og ensidig trening….

 

Ha en avslappet dag hilsen Tina

 

Publisert under Ernæringstips

Comments are closed.

Om bloggenHei! Jeg heter Tina Helen Hamelten og er utdannet klinisk ernæringsfysiolog. Dette er en blogg om ernæring. Jeg er opptatt av sammenhengen mellom kosthold og helse og skal dele kunnskap, erfaring og tanker rundt temaet ernæring med dere + litt om trening/sport selvfølgelig.

Blogger

Her kommer det en liste over blogger jeg liker!