Nam, nam – ISKREM!! Fra kumelk eller morsmelk?

Nå er endelig alle bildene fra Smak 2011 overført. Jeg finner ikke laderen til kameraet og tenkte å vente med å overføre bildene til jeg fant den, men jeg har ikke hatt tid til å lete etter den så da er kameraet så å si dødt!

Idag skal jeg fortelle om en av de tingene jeg gjorde på messen som jeg veldig sjeldent gjør: spiser iskrem laget av kumelk!

Her ser dere to beger med iskrem, en tom og en påbegynt. Det er vel ikke høflig å be om å få et beger til med iskrem, men vet dere hva? Det gjorde jeg! Og med god samvittighet!

Charlotte er gründeren bak Charlottes iskrem.
Smaken er veldig god! Jeg spurte om de ikke visste om is fra geitemelk…..han ene på standen hadde smakt det og sa at det egnet seg ikke! Uffda. Tenk på fetaoster fra geitemelk eller en blanding fra sau og geit, det er kraftig smak! Men skulle gjerne prøve iskrem fra geitemelk! Så hvis noen vet hvor det kan fås tak i så vær så snill fortell meg det!!

Her kommer grunnen til at jeg ba om et beger til:

Jeg holder meg unna alle produkter som inneholder kumelk fordi jeg gang på gang ser at huden min ikke trives med det. På en av standene på messen serverte de smoothie med knallfarge av bær. Mmmmm tenkte jeg , den skal jeg prøve. Ganske raskt forstod jeg at «oups, her er det melkeprodukter!». At jeg ikke tenkte på det da?! De hadde brukt yoghurt! Jeg drakk litt til før jeg kastet resten i søppeldunken 🙁

Ved en annen stand serverte de stangekylling. Jeg ville gjerne ha en smaksprøve og fikk litt kylling i begeret. Kokken gikk til gryten og skulle helle opp litt saus da jeg sa «det er vel ikke melk i den?». «Nei, det er fløte» var svaret. For meg har det ingen betydning hva slags form av melkeprodukt det dreier seg om, efekten er den samme. Men jeg hadde jo nettopp fått i meg yoghurt så jeg tenkte «shitt au!» og spiste kyllingen med saus!

Etter hvert tenkte jeg at da skal jeg jammen kose meg med litt iskrem også! 🙂 🙂 Haha
Men det er jo ikke ofte slikt skjer så jeg forklarte de på standen at jeg ikke spiser melkeprodukter og at dette sannsynligvis kom til å bli siste gangen dette året hvor jeg faktisk gjorde det, og om jeg derfor kunne få litt til…….haha 🙂 🙂 Nam nam!!

Nå er det jo ikke livstruende at jeg får i meg melk så det var ikke noe farlig!

Dette er bilde av en annen iskrem-gründer:


Hans iskrem er å få kjøpt i England. De er visstnok kjent for spesielle smaker. Hørtes spennende ut for jeg er så nysgjerrig på nye smaker og produkter!

Det de har gjort nå er å blande morsmelk med fløte i en ny iskrem kald «Baby Gaga». 75 % morsmelk og 25 % fløte. Men, helt ærlig ville du smakt den? Hva slags følelser får du når du tenker på at det er morsmelk i den?
Det blir litt rart. Jeg har faktisk smakt morsmelk på Rikshospitalet i forbindelse med ernæringsstudiet. Det var jo rart å vite at «nå skal vi ha smakerunde på melkeerstatninger og ekte morsmelk fra melkebanken.» Man blir litt satt ut. Men hvis man tenker på at kumelk også er morsmelk så jevner det seg kanskje ut, følelsen for at dette er rart? Men, rart blir det nok med morsmelkis uansett? Jeg er litt usikker på hva jeg skulle gjøre om jeg fikk valget om å smake den eller ei. Men jeg heller vel mot at jeg hadde smakt på den!

Her er et par klipp fra artikkelen om iskremen på www.nrk.no;

Sjekk ut denne filmen for mer:
http://www.youtube.com/watch?v=V_n1zoU8G_M

Kos dere med eller uten iskrem!

Publisert under Filmsnutt, men gøy, Sprø greier

2 comments on “Nam, nam – ISKREM!! Fra kumelk eller morsmelk?

  1. lovelyliller: trening ,mat og morro. on said:

    nå fikk jeg lyst på iiiiis 😀

  2. Tina Hamelten on said:

    Ja, det hadde nok vært godt, men jeg tar linsesuppe istedenfor 🙂 Iallefall idag!

Om bloggenHei! Jeg heter Tina Helen Hamelten og er utdannet klinisk ernæringsfysiolog. Dette er en blogg om ernæring. Jeg er opptatt av sammenhengen mellom kosthold og helse og skal dele kunnskap, erfaring og tanker rundt temaet ernæring med dere + litt om trening/sport selvfølgelig.

Blogger

Her kommer det en liste over blogger jeg liker!