Basilikum faktisk! for finere hud og mindre kreft :)

 

Det å spise urter til maten øker smaksopplevelsen så mye at det blir trist når man ikke har mer igjen.

På bildet over ser dere Basilikum (Sweet basil leaf/Ocimim Bacilicum som det står det på pakken).  Det lukter litt lakrisaktig og gir så fantastisk smak til maten. Du bare skyller bladene og spiser.

Jeg kjøpte basilikumen i en vietnamesisk butikk. Der har de masse ulike urter i kjøleskapet. Anbefales å ta en tur dit. Ellers har de basilikum i potter i mange dagligvarebutikker, dog en litt annen type enn det jeg har kjøpt her.

Til hvilke måltider anbefales basilikum? Ikke grøten i allefall, neida, til kjøttretter, kyllingretter, vegetarretter, italienske rretter. Prøv det her og der, og for all del ikke kok og stek den hver gang du skal spise det fordi rå basilikum er helt herlig på smak.

Basilikum inneholder et stoff som heter Ursolsyre, et triterpen, som hjelper å beskytte deg mot kreft. Ursolsyre benyttes også i hudpleie og de sier det stimulerer hudens egen produksjon av kollagen! Ikke verst, men hva med å spise det istedenfor å smøre det på utsiden?!

Hva med basilikum-is????  Sukker er ikke det beste for å få en fin hud, men det er jo lørdag idag! 🙂

Basilikum-is:

1-2 l god vaniljeis
1 potte basilikum
1 ss revet sitronskall
2 ss presset sitron
2 ss presset lime

Basilikum-is
Riv basilikumbladene og bland med lime- og sitronsaft og skall. Vend blandingen inn i halvtint is og ha det over i en metallform/kakeform. Frys den i minimum 12 timer og server – eventuelt med sjokoladekake. ( Bama)

Bon appétit hilsen Tina

Publisert under Hverdagsliv, Oppskrifter, Produkttips

One comment on “Basilikum faktisk! for finere hud og mindre kreft :)

  1. atle_dum@hotmail.com on said:

    Ojj! Takk for tipset ! Balsikum er jo godt 😀

    Ojj! Takk for tipset ! Balsikum er jo godt 😀

Om bloggenHei! Jeg heter Tina Helen Hamelten og er utdannet klinisk ernæringsfysiolog. Dette er en blogg om ernæring. Jeg er opptatt av sammenhengen mellom kosthold og helse og skal dele kunnskap, erfaring og tanker rundt temaet ernæring med dere + litt om trening/sport selvfølgelig.

Blogger

Her kommer det en liste over blogger jeg liker!