Koffein i cola

Hvorfor er det koffein i colaen? Trodde du det var for å endre smaken? Ikke ifølge forskeren og farmakologen Roland Griffiths ved Johns Hopkins Universitet i Baltimore U.S.A.


Bilde av Bob Sacha

Koffein gir deg energi, men det kan også ha bieffekter som å gi deg angst, gjøre deg irritabel og nervøs!

Hvorfor er det koffein i colaen? Fordi smaken er avhengig av at det er koffein der? Ville du kjent forskjell på om colaen din inneholdt koffein eller ikke? Neppe! Roland Griffiths gjorde enn studie på dette og fant at kun 2 av 25 personer kunne smake om det var koffein i colaen eller ikke. Kombinasjonen sukker og koffein kan være avhengighetsskapende. Når man tenker på det OG at folk ikke kan smake om det er koffein der eller ikke, hvilken hovedfunksjon har koffein da? hmmmmmm???

Kos deg i «varmen»!

Publisert under Ernæringstips

Comments are closed.

Om bloggenHei! Jeg heter Tina Helen Hamelten og er utdannet klinisk ernæringsfysiolog. Dette er en blogg om ernæring. Jeg er opptatt av sammenhengen mellom kosthold og helse og skal dele kunnskap, erfaring og tanker rundt temaet ernæring med dere + litt om trening/sport selvfølgelig.

Blogger

Her kommer det en liste over blogger jeg liker!