Slikt blir man lei seg av!

Vi tror hele tiden at Norge er best og at alt er i tipp topp stand, men vi ser jo stadig vekk at det ikke stemmer!

Jeg var på en messe for en del måneder siden hvor det sto et firma som solgte vannrensesystemer til firmaer.
Det stod utstillt et rør som var akkurat slik det røret dere ser på bildet under. Jeg ble ikke akkurat imponert over den norske vannrørstandarden!
FOTO: CHRISTEN RÆSTAD

Denne uken stod det om problemstillingen i aftenposten.no, HER ER LINK TIL HELE ARTIKKELEN

Utdrag fra aftenposten.no artikkel denne uken:
«Det bekymrer Folkehelseinstituttet. I den omfattende Folkehelserapporten 2010 skriver de svart på hvitt at det dårlige ledningsnettet i Norge kan gi mer mage- og tarmsykdom i årene som kommer. Årsaken er at gamle rør, mange fra gjenreisningsperioden etter andre verdenskrig, er lekke og kan ta inn bakterier og virus fra grøften. Ofte ligger vannrør og kloakkrør i samme grøft, og begge er like utette.
– Det er ulogisk at vi sender veldig rent vann gjennom et ledningsnett som burde vært mye bedre, poengterer sjefingeniør ved Folkehelseinstituttet, Wenche Fonahn. »

Hvis de fortsetter å bytte ut rørene i samme tempo som nå vil da ta 200 år å bytte disse rørene!

Er det kult eller?

Hvor mange syke folk skal vi ha iløpet av den perioden fordii vi har dårlige rør?

Vi passer på at vannglassene våre er rene. Vannverkene renser vannet. Men det som skjer mellom vannverk og vannglass hjemme hos oss er da at vannet går gjennom rør som er dårlige og som kan gjøre oss syke!
Hallo?????

På tide å kreve handling fra regjeringens side! Ingen har da lyst til å bli syk, iallefall ikke fordi utskifting av rør går ekstremt treigt!

Vi får hele tiden høre at vann fra springen er bra og at det er unødvendig å kjøpe vann på flaske. Stemmer det?

Aller helst skulle man hatt tall på hvor mange i Norge som iløpet av et år vil bli syke p.g.a. dårlige rør. Da kunne man kanskje begynne å uttale seg om vann på flaske eller springen er best!

Imellomtiden får vi håpe det beste!

God fredag!

Publisert under Diverse

Comments are closed.

Om bloggenHei! Jeg heter Tina Helen Hamelten og er utdannet klinisk ernæringsfysiolog. Dette er en blogg om ernæring. Jeg er opptatt av sammenhengen mellom kosthold og helse og skal dele kunnskap, erfaring og tanker rundt temaet ernæring med dere + litt om trening/sport selvfølgelig.

Blogger

Her kommer det en liste over blogger jeg liker!