Test deg selv

Jeg begynte å skrive innlegget for noen dager siden, men man vet jo aldri når det kommer elektriker og andre håndverkere så dagene blir meget uforutsigbare 🙂

Tester er artige! Ofte er det bra å teste diverse forhold i kroppen, det er jo det legene gjør når de sender inn blodprøver på det ene og det andre.

Jeg er som sagt glad i å teste og måle. Det er kommet en ny test på markedet hvor du kan teste forholdet mellom omega-6 og omega-3 fettsyrene i blodet ditt. Kult! eller skal vi heller si nyttig??

Mange tror de spiser sunt, men når man undersøker nærmere spiser de ikke så sunt likevel. Det er et uttrykk at bare du spiser variert så går det bra. Men variert av hva? Man kan jo spise variert dritt, ikke sant?

Gjennom tidene har det vært endringer i oppfatningen om hva som er sunt å spise. Flinke som vi er gjør vi endringer som vi får beskjed om er sunne, men er de alltid så sunne?

Jeg har de siste 3 mnd hatt et helt annerledes kosthold enn jeg selv ønsker å ha. Det var ufrivillig. Som dere så på bildene i forrige innlegg har jeg ikke hatt et normalt sted å bo.

Jeg har et stort fokus på hva jeg spiser, å si noe annet ville være feil.
Jeg har et stort fokus på fettkilder og at de skal være så naturlige og ubehandlede som mulig.

Hos oss har det aldri stått en flaske med solsikkeolje eller maisolje. Vi har spist smør og ghee istedenfor margarin. Vi bruker olivenolje, laks, ørret, makrell, mye valnøtter, mandler, pistasjnøtter, hasselnøtter og avocado. Jeg spiser ytterst sjeldent majonessalater.

Hvor vil jeg hen med dette??? Jo, for de som kan litt om ernæring kan de se at det lille jeg her har skrevet om mitt kosthold viser at jeg har lite kilder til omega-6 fettsyrer. Eller mitt vanlige kosthold kan man heller si.

Her er en liste oversikt hentet fra Itoghas nettsider:

Jeg sendte inn en prøve fra Oil4Life Test og tenkte at dette skulle gå som smurt! PIECE OF CAKE, var faktisk det jeg tenkte. Jeg var ikke så høy i hatten da jeg så testresultatene som ikke var grusomme, men de var ikke så bra som jeg hadde tenkt. Ehhh, men jeg spiser jo ikke vanlig! Jo, de siste 3 mnd. har jeg spist mat laget av andre. Har de kunnskap om fettsyrebalansen og omega-6 og omega-3? Lite trolig, så det jeg skal gjøre er å invitere med noen til et seminar om fettsyrebalansen og livsstilssykdommer i Oslo å på mandag.

Utdrag fra nettsiden til Itogha:
Seminaret er beregnet på helsepersonell og andre som er opptatt av, eller arbeider med mennesker som har eller står i fare for å utvikle livsstilsykdommer – en hovedårsak til sykefravær.

Tid og steder
6. september kl 18-20, Clarion hotel Royal Christiania, Biskop Gunnerus’ gate 3, 0155 Oslo

8. september kl 18-20, Viktoria Hotel, Skansegaten 1, 4006 Stavanger

9. september kl 18-20, Clarion Hotel Admiral, C. Sundts gate 9, 5004 Bergen

13. september kl 18-20, Quality Hotel Augustin, Kongensgate 26, 7011 Trondheim

16. september kl 18-20, Raddison Blu Airport Hotel, Hotellvegen, 2061 Gardermoen

Vil du lese mer kan du gå inn på Itogha Norge sine nettsider HER

Om en stund skal jeg ta en test til og da skal resultatene være fine!
Det som er fint er at endringer blir målbare 🙂

Ha en fin tirsdag!

Publisert under Ernæringstips, omega-3, omega-6, Test deg selv

Comments are closed.

Om bloggenHei! Jeg heter Tina Helen Hamelten og er utdannet klinisk ernæringsfysiolog. Dette er en blogg om ernæring. Jeg er opptatt av sammenhengen mellom kosthold og helse og skal dele kunnskap, erfaring og tanker rundt temaet ernæring med dere + litt om trening/sport selvfølgelig.

Blogger

Her kommer det en liste over blogger jeg liker!