Ginseng er ikke nødvendigvis ginseng!

På trening igår kom vi inn på dette med doping som er så aktuelt iforbindelse med vinter-OL. Samtalen kom så inn på dette med ginseng. Når man kjøper ginseng kan man ikke være sikker på at det er ginseng man har fått. Det gjelder hvis man ikke kjøper fra en seriøs leverandør.

DET SELGES NEMLIG DOBBELT SÅ MYE GINSENG SOM DET SOM PRODUSERES!

Da sier det seg selv at det er mange der ute som tror de kjøper ginseng, men som i virkeligheten kjøper noe annet!

Treneren hadde fått infoen fra en av eierne i sunkost kjeden. Ifølge boken «helse på grønn resept» viser undersøkelser at opptil 25% av produkter i undersøkelser overhodet ikke inneholder ginseng!!!, og at «offisielle» sertifikater fra Korea vanligvis har liten verdi.

Noen av landene som produserer ginseng er Korea, Kina, Japan og Russland.


Ginsana G115 kapsler er godkjent av Statens legemiddelverk som naturlegemiddel.

At et produkt har effekt betyr ikke at det inneholder ginseng, derfor skal toppidrettsutøvere holde seg til seriøse merker når de tar ulike kosttilskudd. Det er populært å blande inn ulovlige stoffer for økt «effekt».
Pass på når du er ute på reiser eller sitter på nettet og finner diverse kosttilskudd billig!

Ginseng virker inn på medisiner, så ikke tro at fordi det selges fritt at det er trygt for alle! Lover å komme raskt tilbake med mer info om hvem som bør være ekstra forsiktig med inntak av ginseng!

Ha en fin fredag!

Publisert under Kosttilskudd, OBS! Vær forsiktig

Comments are closed.

Om bloggenHei! Jeg heter Tina Helen Hamelten og er utdannet klinisk ernæringsfysiolog. Dette er en blogg om ernæring. Jeg er opptatt av sammenhengen mellom kosthold og helse og skal dele kunnskap, erfaring og tanker rundt temaet ernæring med dere + litt om trening/sport selvfølgelig.

Blogger

Her kommer det en liste over blogger jeg liker!