Fruktfredag

Ok, jeg er ikke så dreven på mac og bilder enda, men det kommer nok.
Det er midt i romjulen og vi har vært på jobb både igår og idag! Merker jeg er litt trøttere enn vanlig – det er litt trøttsomt å jobbe når de fleste andre suser og slapper av, men skal man få ting gjort må man jo bruke tiden som finnes!
Jeg la ut bilde av dagens handel fordi det ikke er en vanlig handel……
Det synes vanskelig på bildet 🙁 🙁 ARG!! Men iallefall, noe av det vi har kjøpt er søtsitron, kuleppeblomst, masse papaya, tørket morbær og tørket fiken. Av erfaring kommer søtsitronen og papayen til å forsvinne først! Det som tar lengst tid å spise opp er de tørkede morbærene – som har litt for mye kalorier til å spise mye av til daglig 🙂

OG jeg har endelig satt chiapudding i kjøleskapet! JIPPI!!! Det tok jammen tid! Merkelig det der, hvordan noen ting tar så lang tid å få gjort. Når jeg først satte igang gikk det jo kjemperaskt å blande sammen.
Oppskrift kan dere få imorgen 🙂 Kun 4 ingredienser er med (men MÅ nok bare ha 2 eller 3 av de).

Dette er chiapudding som står i kjøleskapet:

Dette er chiapuddingen som nå står i kjøleskapet, med kakaopulver;

Gleder meg til å stå opp imorgen og smake på dette!!! Og chiafrø er stappet med næringsstoffer. Håper jeg kan få regnet litt på hvor mye næringsstoffer jeg faktisk får imeg ved en slik frokost. HER er et innlegg jeg skrev om chiafrø for en stund siden.

Av erfaring ser jeg at når jeg og Fred har fri lager vi enda sunnere mat enn ellers – istedenfor å lange innpå med masse usunn mat fordi man har fri og skal kose seg! Hvem har sagt man ikke kan kose seg med sunn mat??? Vi koser oss med masse med sunn mat!
Istedenfor å kjøpe ferdig innpakket snacks som er tilsatt smak……hva med å kjøpe litt moden papaya og presse limesaft over? Du kommer til å bli overrasket over hvor godt det er 🙂

Så over til to søte uttalelser fra julen……
Julens søteste spørsmål;
Et artig spørsmål fra en niese i julen da Fred skulle hjelpe en tante med brynene: «Why is he taking her eyebrows off??» Hehe, hun syntes det var litt merkelig det Fred holdt på med 🙂 🙂
Det andre søte fra julen var nevøen min som likte blomkål : «I liked the cauliflower you gave me.» Jeg ble skikkelig glad over å høre at barn faktisk liker rå blomkål!

Så det er ikke farlig å gi barna rå grønnsaker! Det kan faktisk hende de liker det veldig godt 🙂

Lykke til med julens matutfordringer 🙂 Jeg klarte hele julen uten å spise noe jeg vet jeg ikke tåler, men gjett om jeg hadde lyst til å spise multekrem og riskrem!!!!

God natt!

Publisert under Hverdagsliv

Comments are closed.

Om bloggenHei! Jeg heter Tina Helen Hamelten og er utdannet klinisk ernæringsfysiolog. Dette er en blogg om ernæring. Jeg er opptatt av sammenhengen mellom kosthold og helse og skal dele kunnskap, erfaring og tanker rundt temaet ernæring med dere + litt om trening/sport selvfølgelig.

Blogger

Her kommer det en liste over blogger jeg liker!