Prøver du å få barn? – vær så snill, styr unna alkohol!

Hei!
Her kommer et litt alvorligere innlegg, men utrolig viktig!

Moraliserende, gledesdreper, festbrems, du forstår ikke!

Joda, det er ikke alltid lett, men det er for barnets og ditt eget beste.

Ofte passer man på at små barn ikke skal få mat med for mye tilsetningsstoffer, de får ofte økologisk mat og man passer generelt på at det ikke får i seg skadelige stoffer. Men den prosessen må starte helt fra man begynner å tenke på å få barn! ja, faktisk hvis man tenker at sannsynligheten for å bli gravid er stor må man tenke på dette.

Jeg i likhet med andre anbefaler totatavhold fra alkohol i en slik situasjon. Hvorfor? Jo, fordi barnet kan ta skade fra alkohol allerede fra dag 1 og man vet ikke hvilken nedre grense for inntak som IKKE skader. Derfor er det best å holde seg unna alkohol i den tiden man ønsker å få barn! Så enkelt, så vanskelig!

Her er et utdrag fra rapporten fra helsedirektoraret om alkohol og graviditet:

«I de senere årene har det blitt publisert mange artikler om alkoholens effekt på fosteret og det har kommet rapporter om svangerskap og alkohol fra sentrale helsemyndigheter i flere land. Fokuset har skiftet fra konsekvensene av et betydelig inntak av alkohol i svangerskapet til effekten av inntak av moderate til små mengder alkohol på fosteret. Basert på de senere års kunnskap er det nå klart at det ikke finnes noen sikker nedre grense for alkoholinntak i svangerskapet. Alkohol kan skade fosteret i alle faser av
svangerskapet, skadevirkningene er livsvarige, gir et bredt spektrum av effekter og
kan forhindres fullstendig. Flere land har nå tatt konsekvensen av denne kunnskapen og anbefaler totalavhold gjennom hele svangerskapet.»

Se an din livssituasjon og bestem deg for om det er lurt å drikke alkohol ikveld eller ikke!
Lykke til! 🙂

Publisert under Barn, Graviditet, OBS! Vær forsiktig, Ting man ikke tenker på ang. matvarer

Comments are closed.

Om bloggenHei! Jeg heter Tina Helen Hamelten og er utdannet klinisk ernæringsfysiolog. Dette er en blogg om ernæring. Jeg er opptatt av sammenhengen mellom kosthold og helse og skal dele kunnskap, erfaring og tanker rundt temaet ernæring med dere + litt om trening/sport selvfølgelig.

Blogger

Her kommer det en liste over blogger jeg liker!