Treningsprogram: Fra utrent til løper

Da menes det virkelig utrent! At det faktisk er hardt å gå 30 minutter. Er du ikke så utrent kan du begynne i uke 3 eller 5 i treningsprogrammet, altså tilpasser du det selv til hvilken form du er i! mosjon.com har et treningsprogram på sine nettsider som kan være aktuelt for mange…..

Treningsprogrammet kan ses her
(Bilde tatt fra www.mosjon.com)

Nå er det ikke sikkert du liker å løpe eller kanskje du ikke kan løpe av en eller annen årsak!? Ikke alle treningsformer passer alle! Det høres så sporty ut når noen sier de står opp og jogger før jobb. Jeg blir iallefall imponert, men saken er at det må tilpassen din egen døgnrytme, ikke hva som høres ekstra sporty ut. Jeg trives IKKE med å trene tidlig på dagen, og spesielt ikke på morgenen!

Apropos det at en treningsform ikke passer alle men at man så gjerne skulle holdt på med det (av ulike årsaker): jeg skal sammenligne det med en bluse jeg kjøpte for mange år siden. Jeg syntes og synes fortsatt den er veldig pen, MEN (og et stort MEN) jeg bruker den nesten aldri!!! Selv om jeg synes den er pen! Fordi den rett og slett ikke kler meg. Slik er det nok med ulike treningsformer også. Du vil, men du gjør det ikke, kanskje fordi den bestemte treningsformen ikke passer deg. Ikke press deg til å holde på med en treningsform du ikke trives med, det er nok av andre ting å velge mellom! Finn det som passer deg, enten det er løping, dans, fjellturer eller en av de utallig andre tingene man kan holde på med! Jeg har pakket ned blusen i en pose sammen med andre klær som skal gis bort! Dermed trenger jeg ikke lenger se på den, beundre den, men likevel ikke bruke den fordi den jo tross alt ikke passet MEG!

Publisert under Treningstips

Comments are closed.

Om bloggenHei! Jeg heter Tina Helen Hamelten og er utdannet klinisk ernæringsfysiolog. Dette er en blogg om ernæring. Jeg er opptatt av sammenhengen mellom kosthold og helse og skal dele kunnskap, erfaring og tanker rundt temaet ernæring med dere + litt om trening/sport selvfølgelig.

Blogger

Her kommer det en liste over blogger jeg liker!