Leiv Vidar med nye pølser fri for de vanligste allergifremkallende stoffene!

Nå kan flere mennesker spise Leiv Vidars pølser. Ikke det at jeg går rundt og anbefaler pølser, men hvis man er allergiker og vil ha pølse er pølsene fra Leiv Vidar et bra alternativ hvis du ikke tåler diverse ingredienser. De sier at de stoffene som fjernes er erstattet med kjøtt. Norges astma og allergiforbund har i årevis fått henvendelser på hva matallergikere skal serveres istedefor pølser. Ikke særlig gøy å være 4 år og spise fiskepinner mens alle andre spiser pølser!

Pølsene er kommet frem gjennom et samarbeid mellom Leiv Vidar og Norges astma og allergiforening.
De nye pølsene har en grense på allergener som er veldig lav. De er 10 ganger lavere enn hva som er tilgjengelig i litteraturen av hvilke verdier noen har reagert på.

De har redusert e-stoffene til et minimum og fjernet smaksforsterkere!!! 🙂 🙂

Jeg kan ikke fortelle dere hva de smaker siden jeg selv ikke spiser pølser 🙂

Men hvis du , barnet ditt eller venner har allergi og så gjerne skulle spist en pølse så øker sjansene for at det skal la seg gjøre! 🙂

Ha en fin helg!

Publisert under Ernæringstips, Matallergi/-intoleranse

Comments are closed.

Om bloggenHei! Jeg heter Tina Helen Hamelten og er utdannet klinisk ernæringsfysiolog. Dette er en blogg om ernæring. Jeg er opptatt av sammenhengen mellom kosthold og helse og skal dele kunnskap, erfaring og tanker rundt temaet ernæring med dere + litt om trening/sport selvfølgelig.

Blogger

Her kommer det en liste over blogger jeg liker!