TauebilTABBE og fagdag på Høyskolen i Akershus

Håper dere har en fin lørdag! Jeg sitter på kontoret og rydder og ordner 🙁
Man blir ikke kjempeinspirert av det må jeg si, men man kunne jo hatt det verre, bare se på filmen nedenfor. Istedenfor å kjede meg må jeg tenke at det er bedre å sitte noen timer her på en lørdag enn å få bilen ødeagt av de som skulle hjelpe deg med bilen…….

FAGDAG
Jeg har meldt meg på en fagdag på høyskolen i Akershus førstkommende torsdag.
Temaet er de nye kostrådene. Det skal bli interessant hva disse tre skal si (jeg har uthevet hvor de jobber):

10.30 – 11.00 Melkens plass i de nye kostrådene

Ellen Margrethe Hovland, Klinisk ernæringsfysiolog
Opplysningskontoret for meieriprodukter/ Melk.no
Det er satt av 10 minutter til spørsmål

11.00 – 11.30 Kjøtt – en naturlig del av et balansert kosthold

Egil Olsvik, Konserndirektør i Nortura
Det er satt av 10 minutter til spørsmål

13.00 – 13.30 Norsk mattradisjon – de nye kostrådene – konflikt?

Stine Sem, seniorrådgiver for Landbruks- og matdepartementet
Det er satt av 10 minutter til spørsmål

Er det vane, kultur, tradisjon som skal bestemme hva vi skal og bør spise? Er det industrien eller det det forskningen? Men jeg har et forslag, la oss se på de folkeslagene som faktisk har og har hatt god helse langt opp i årene. Jeg hadde et foredrag hvor jeg fokuserte mye på det. Det er så spennende 🙂

Som jeg skrev før var ikke melkeindustrien så fornøyd med utkastet til de nye kostrådene. Kjøttindustrien jubler vel heller ikke da rådene går på en begrensning av inntaket. De vil jo selge mest mulig, akkurat som melkeindustrien og alle andre industrier!
Vi kan vel si at staten med dette iallefall ikke prøver å blidgjøre industrien av melke- og kjøttprodukter??? hva synes forresten dere om de nye kostrådene? Nå har vel ikke jeg sagt hva jeg mener enda heller, men hva mener dere da?
Har du forresten noengang hørt noen anbefale å begrense inntaket av grønnsaker??

Publisert under Diverse

Comments are closed.

Om bloggenHei! Jeg heter Tina Helen Hamelten og er utdannet klinisk ernæringsfysiolog. Dette er en blogg om ernæring. Jeg er opptatt av sammenhengen mellom kosthold og helse og skal dele kunnskap, erfaring og tanker rundt temaet ernæring med dere + litt om trening/sport selvfølgelig.

Blogger

Her kommer det en liste over blogger jeg liker!