Fiskekaker og diverse posteier

Trodde du at du spiste kun fisk når du kjøper fiskekaker? Det er det ikke sikkert at du gjør!
Og trodde du at når du for eksempel kjøper kyllingpostei at den kun inneholder ingredienser fra dyret kylling? Feil.
Leser du ingredienslisten vil du se at de også inneholder svinefett. Føler du deg lurt? Da er du ikke den eneste.

Jeg satt i telefonen idag, da det i bakgrunnen til den jeg snakket med var en forskrekket person som hadde fått se at kalkunproduktet hun spiste inneholdt svinespekk. «Jeg hater svin» sa personen. Jeg spurte om det var av religiøse grunner personen ikke spiste svin. Det var det ikke.

Det er faktisk ikke alltid vi vet hva vi spiser eller hva vi får servert. Kan vi vite hva som har skjedd med matvarene vi kjøper? Neppe.
Idag spiste jeg aprikoser som hadde blitt glemt i bilen og overnattet ute i de minusgradene som er nå. Spent var jeg på om konsistensen eller smaken hadde endret seg! Konsistensen var ok, smaken også. Men, etterhvert syntes jeg ikke smaken var helt som før, så kuldegradene hadde sannsynligvis påvirket smaken i negativ retning (men ikke mye!).

Ha en god ettermiddag og kveld!

Publisert under Hverdagsliv

Comments are closed.

Om bloggenHei! Jeg heter Tina Helen Hamelten og er utdannet klinisk ernæringsfysiolog. Dette er en blogg om ernæring. Jeg er opptatt av sammenhengen mellom kosthold og helse og skal dele kunnskap, erfaring og tanker rundt temaet ernæring med dere + litt om trening/sport selvfølgelig.

Blogger

Her kommer det en liste over blogger jeg liker!