Barn – hva gir de deg? kake eller brokkoli?

Jeg kjøpte en bok hvor det var omtalt en studie med barn på 14 og 18 måneder.
Jeg fant ikke en referanse til studien, men forteller dere om den selv om jeg ikke har fått sjekket det ut. Sannsynlig er det slik de sier!

To grupper barn fikk servert kaker og rå brokkoli. De fikk så skåler med kaker og rå brokkoli foran seg. Hvert barn satt alene i et rom med en kvinne som viste dem hvordan hun smakte på innholdet i de to skålene. Hun laget grimaser for å vise om hun likte det hun smakte på eller ikke. Så fikk barnet skålene og kvinnen rakte ut hånden for å vise at hun ville ha noe å spise.
Hva skjedde?

I de tilfellene hvor kvinnen hadde demonstrert at hun likte kaker fikk hun kake av alle barna uavhengig av alder.
I de tilfellene hvor kvinnen hadde vist at hun likte brokkoli fikk hun kun brokkoli av de barna som var 18 mnd. gamle. Barna på 14 mnd. gav dem uansett kaker fordi det var det de likte og de enda ikke hadde evnen til å forstå at kvinnens smak var en annen enn deres egen!

Et lite og morsomt studie 🙂

Publisert under Barn

Comments are closed.

Om bloggenHei! Jeg heter Tina Helen Hamelten og er utdannet klinisk ernæringsfysiolog. Dette er en blogg om ernæring. Jeg er opptatt av sammenhengen mellom kosthold og helse og skal dele kunnskap, erfaring og tanker rundt temaet ernæring med dere + litt om trening/sport selvfølgelig.

Blogger

Her kommer det en liste over blogger jeg liker!