Ginseng er ikke for alle :(

Så var det tilbake til ginseng. Jeg bruker det ikke selv, men vet at mange andre benytter seg av det.

Hvis du har høyt blodtrykk skal du være forsiktig med ginseng. Ikke bruk ginseng uten å si det til legen din dersom du har høyt blodtrykk!!

Kjenner du noen som bruker et blodfortynnende preparat som heter warfarin må du be dem fortelle til legen sin om de bruker ginseng i tillegg, fordi ginseng KAN endre effekten av legemidlet.

Hvis du er gravid skal du ikke bruke ginseng (spesielt de tre første månedene av svangerskapet) da dyreforsøk visstnok har vist at ginseng kan føre til misdannelser hos fosteret. Altså ingen god idé å bruke ginseng hvis du føler deg litt slapp i en graviditet! Ammende skal heller ikke bruke ginseng, for sikkerhetsskyld.

Barn skal også være forsiktige med dette kosttilskuddet.

Det er ikke bare bare å gå inn i en helsekostforretning å kjøpe et urtepreparat. Sjekk ut om produktet før du går for å kjøpe det. Og fortell til legen din at du bruker et urtepreparat!!

Ginseng kan være positivt for personer med type-2 diabetes.

Bruker du ginseng bør du legge inn ginsengfrie perioder og ikke bruke det kontinuerlig. For eksempel kan du bruke det i 2-3 uker for så å ha pause i 1-2 uker.

Det var vel ukas alvorlige innlegg? 🙂

Publisert under Ammende, Barn, Graviditet, Kosttilskudd

Comments are closed.

Om bloggenHei! Jeg heter Tina Helen Hamelten og er utdannet klinisk ernæringsfysiolog. Dette er en blogg om ernæring. Jeg er opptatt av sammenhengen mellom kosthold og helse og skal dele kunnskap, erfaring og tanker rundt temaet ernæring med dere + litt om trening/sport selvfølgelig.

Blogger

Her kommer det en liste over blogger jeg liker!