Umoralsk og uetisk sjokolade?

Vi tenker ofte ikke over hva vi putter i munnen og hvilket arbeid som ligger bak produktet. Er du interessert i historier bak produktene (da tenker jeg ikke på solskinnshistorier om små familieeide bedrifter som starter opp i Norge), om hvem som lider for at vi skal ha billige produkter?
Da anbefaler jeg dere å lese om barnearbeidere i sjokoladeindustrien i denne artikkelen i aftenposten.

Barn elsker sjokolade! Tenk på barna som arbeider for å gi våre barn billig godteri. Dette minner om de historiene man leser i bøker fra gamle dager hvor de rike koste seg i sin velstand, mens de fattige måtte slite seg ut for at de andre skulle ha det bra! Det er de samme historiene, bare med en litt annen vri!

Journalist Miki Mistrati møtte denne gutten på en kakaogård i nærheten av Abidjan i Elfenbenskysten. Gutten hadde blitt utsatt for menneskesmugling, og arbeidet med farlige macheter for å høste kakaofrukter fra morgen til kveld. FOTO: HENRIK IPSEN/EKSTRABLADET
(Bilde og bildetekst tatt fra aftenposten.no)

Publisert under Diverse

Comments are closed.

Om bloggenHei! Jeg heter Tina Helen Hamelten og er utdannet klinisk ernæringsfysiolog. Dette er en blogg om ernæring. Jeg er opptatt av sammenhengen mellom kosthold og helse og skal dele kunnskap, erfaring og tanker rundt temaet ernæring med dere + litt om trening/sport selvfølgelig.

Blogger

Her kommer det en liste over blogger jeg liker!