Raw food foredrag

Lørdagens foredrag om raw food ble holdt av ei dame som heter Tove Holthe. Firmaet hun startet heter Sanabona som betyr «sunne goder». Et godt navn som er ganske lett å huske.
Tove lever etter dette: «Heller mat enn piller»
Det var jo det som var min grunn til å velge å starte på ernæringsstudiet. Jeg ville hjelpe mennesker til å bruke mat for å bli frisk eller friskere for dermed å bli mindre avhengige av medisiner!

Hun hadde med seg masse produkter som vi kunne smake på. Hva var det jeg husker best smaken på? Det må være agavesirupen og de rå kakaobønnene. Agavasirupen var GOD! Den hadde en behagelig søt smak, den var ikke kraftig.

Det som smakte verst var rå kakaobønne. Tove Holthe sa at hun først ikke likte det hun heller, men at hun nå likte det. Smak har jo veldig mye med vane å gjøre så jeg kommer til å prøve det i maten!
Vel, det vi gjorde alle sammen var å ta en kakaobønne og tygge på den. Det første jeg tenkte var at det var jo ikke så verst smak (bitterstoffene hadde tross alt ikke blitt fjernet!) Når jeg kjøper sjokolade kjøper jeg aldri mindre enn 70 %, men av og til kjøper jeg den sterkeste sjokoladen som jo smaker litt bittert. Jeg tenkte at det var derfor det gikk så bra. Men etterhvert ble smaken i munnen rarere og rarere så jeg tilslutt måtte spise en banan for å fjerne den bitre og rare smaken.

De andre tingene skal dere også få høre om!, litt etter litt..

Fortsettelse følger…..

Publisert under Foredrag- kurs jeg har vært på, Raw food

2 comments on “Raw food foredrag

  1. Favoritten min hos Sana Bona er agave sirupen. Ser at du også likte den 🙂 Virkelig god på smak. Takk for ei inspirerende og herlig helg på Raw Food Chef 🙂

  2. Tina Hamelten on said:

    «Antifavoritten» min var rå kakao, helt vilt dårlig smak ved første gangssmaking! Men jeg spiser det nå og synes det går fint og at det sammen med andre ting smaker bra 🙂
    Det var virkelig en fin helg, og så mange hyggelige mennesker!

Om bloggenHei! Jeg heter Tina Helen Hamelten og er utdannet klinisk ernæringsfysiolog. Dette er en blogg om ernæring. Jeg er opptatt av sammenhengen mellom kosthold og helse og skal dele kunnskap, erfaring og tanker rundt temaet ernæring med dere + litt om trening/sport selvfølgelig.

Blogger

Her kommer det en liste over blogger jeg liker!