Matallergi eller -intoleranse?

Da må du passe på at du får erstattet de næringsstoffene du går glipp av ved å kutte ut det du ikke tåler.
Er det snakk om mange matvarer kan det være MYE du går glipp av. I et vanlig norsk kosthold gir kornvarer og melk oss så mye av næringsstoffene våre at det kan bli katastrofalt å bare kutte de ut uten å vite hva man skal erstatte det med!

Jeg skal idag lage en oversiktstabell over hva det vil si for inntaket av en del næringsstoffer å kutte ut melk, korvarer og egg. Er dere spent? Jeg har laget tabellen tidligere, nå skal jeg bare sette den opp på en fin og ryddig måte.
Ta for eksempel melk (+ melkeprodukter), i et gjennomsnittskosthold bidrar det faktisk med 15% av energien og 22 % av proteinet!

Korvarer bidrar med 24 % av energien og 23 % av proteinet!

Så hvis du plutselig kutter ut dette betyr det at du må erstatte 39% av energiintaket med noe annet samt 45 % av proteinet. I tillegg går man glipp av masse vitaminer og mineraler så det sier seg selv at man ikke bare kan erstatte det med hva som helst!

Lyst til å vite mer? Ja, da er det bare å følge med for jeg er i ferd med å lage ferdig en del info om dette!

Kos dere i sola!

Publisert under Ernæringstips, Glutenfritt, Matallergi/-intoleranse, Melkefritt

Comments are closed.

Om bloggenHei! Jeg heter Tina Helen Hamelten og er utdannet klinisk ernæringsfysiolog. Dette er en blogg om ernæring. Jeg er opptatt av sammenhengen mellom kosthold og helse og skal dele kunnskap, erfaring og tanker rundt temaet ernæring med dere + litt om trening/sport selvfølgelig.

Blogger

Her kommer det en liste over blogger jeg liker!