Dette er ikke alle materialene….det er mer gulv som måtte bort….


På kjøkkenet fant vi et gammelt gulvbelegg med roser på…

Jordbær og fløte, mmmmm nam nam (for de som spiser fløte), jordbær er uansett godt. Dette bildet er tatt på jordbærbua i Råde for en uke siden da vi var på en tur med noen venner. Vi stopper alltid på jordbærbua og kjøper frukt og grønnsaker 🙂

Denne båten går fra Tistedal ved Halden opp til Ørje. Den bruker kull faktisk. Turen til Ørje tar 2,5 timer, deretter tar man buss tilbake. Det ble ikke tur på oss denne gangen, men jeg skal garantert ta turen en annen gang!

Disse bildene er tatt i Drøbak for et par uker siden. Det var flott vær den dagen! Det var faktisk første gang jeg var i Drøbak, og det blir garantert ikke siste gangen.

Jeg vet det er mange som ikke tåler melk, meg selv inkludert, derfor skal jeg snart komme med et innlegg om melk, næringstap og hva man skal spise for å få i seg de næringsstoffene som melken vanligvis gir oss!

Visste du at melk kan gi depresjon? Ikke hos alle selvfølgelig, men hos noen mennesker. Jeg sier ikke at alle som er deprimerte er det p.g.a. melk, men dersom du ikke kan finne en årsak til depresjonen at man bør teste om melk kan være årsaken. Man kan da ta en proteinintoleransetest (tester gluten og melk) som by the way ikke betyr at man ikke tåler proteiner i seg selv (for proteiner må man ha!).

Jeg var ute og spiste på Vega fairfood idag. På menyen sto det som hovedrett Lasagne. De lager alltid to versjoner, én med melk og gluten, den andre uten melk og gluten. Men obs! Har man proteinintoleranse skal man uansett være forsiktig med den uten melk og gluten fordi man kan også ha problemer med spinat og soya, som er i retten!! Ble det vanskelig nå? Noen ganger tenker jeg at jeg vil si til folk at det blir som en vitenskap, fordi det jo er komplisert hva som er bra mat for den enkelte. MEN, ernæring er jo en vitenskap! 🙂 Ikke sant 🙂 Nei, det er ikke lett, derfor skal man ikke stole og høre på hvem som helst, fordi alle har meninger om ernæring, uansett hvor lite de engentlig kan. Det sprø er at en som ikke kan noenting har meninger basert på, ja, hva de SYNES! Skal man høre på dem eller? Eller på de som kan det de driver med? Har folk meninger om mat og ernæring og påstår noe så synes jeg du skal spørre dem hva meningene er basert på, iallefall dersom de påstår noe om deg og din sykdom og maten du spiser.

Ha en god søndag Hilsen Tina som begynte å få litt mer tid igjen.

Publisert under Diverse

Comments are closed.

Om bloggenHei! Jeg heter Tina Helen Hamelten og er utdannet klinisk ernæringsfysiolog. Dette er en blogg om ernæring. Jeg er opptatt av sammenhengen mellom kosthold og helse og skal dele kunnskap, erfaring og tanker rundt temaet ernæring med dere + litt om trening/sport selvfølgelig.

Blogger

Her kommer det en liste over blogger jeg liker!