Oppussing av bolig :( Oppussing av kropper :)

Kostholdsendring kan ses på som en oppussing! Tenk deg en kropp som er helt ødelagt, hvor fettsyrer må byttes ut, større mengder vitaminer inn, øke f.eks fiskeinntaket for å få i seg mer selen som igjen beskytter oss mot tungmetaller. Spise tarmbakterietilskudd for å endre tarmfloraen. Er ikke det en form for oppussing?

Slik jeg ser det er det helt klart snakk om en oppussing!
Vi maler gulv og vegger med maling for å beskytte treverket mot råte. Ja, og vi skal få nok selen for å beskytte kroppen mot tungmetaller. Vi velger vinduer, dører og luftesystemer av riktig størrelse og kvalitet for å ha riktige åpninger inn og ut av huset slik at ting som skal ut, lett kommer ut og for at ting som skal inn lett kommer inn eller skal vi si at de rette «signalene» kommer lett ut og inn av boligen. Kroppsmessig trenger vi de rette fettsyrene i cellemembranene våre for at gode signaler skal sendes ut i kroppen vår.

Man finner sikkert ting som kan sammenlignes i det uendelige.

Det som er litt dumt er at jeg tydeligvis ikke liker oppussing av hjem! Jeg er dritt lei og vil helst ikke måtte tenke på sparkling, valg av varmekabel og så videre…..

Men oppussing av kropper er kjempespennende! Tenk noe så gøy som å få være med på at mennesker blir kvitt problemer og får en bedre hverdag 🙂

De to første bildene er artig oppussing (bilder tatt fra frukt.no), mens de to siste bildene er kjedelig oppussing:


…………………………………………………………………………………………………………………………………
Heldigvis for noen at jeg liker oppussing av kropper og heldigvis for meg at noen liker å pusse opp bolig!
Vannlekkasjen var jo ikke frivillig. Kanskje jeg hadde stilt meg annerledes dersom det hadde vært selvvalgt oppussing?! Eller iallefall hvis jeg selv kunne bestemt tidspunktet for når det skulle skje!

Det positive er nå at til uken får vi både sofa og kjøleskap! Tjoho 🙂

Publisert under Ernæringstips, Hverdagsliv

Comments are closed.

Om bloggenHei! Jeg heter Tina Helen Hamelten og er utdannet klinisk ernæringsfysiolog. Dette er en blogg om ernæring. Jeg er opptatt av sammenhengen mellom kosthold og helse og skal dele kunnskap, erfaring og tanker rundt temaet ernæring med dere + litt om trening/sport selvfølgelig.

Blogger

Her kommer det en liste over blogger jeg liker!