Rar, søt og nyttig

Mennesker spiser det meste, det er jo bare å se på naturprogrammer og utvalget i ulike matvarebutikker det!

For min egen del kan jeg si at nei, jeg er ikke altetende 🙂 Når jeg kommer over artige ting i butikkene som jeg har gjort de siste ukene har jeg tatt bilde av det og viser dere det:

Det er litt vanskelig å se på bildet, men det i midten er fryst pytonorm!

Det hadde de liggende på en butikk på Nordbysenteret i Sverige. Kjøpe jeg? Nei…

Jeg har jo hørt at smalahove er godt, men jeg har ikke spist det og kommer ikke til å spise det!

Hva som er rart og merkelig å spise kommer helt an på hva som er vanlig i kulturen du kommer fra. Ville du drukker kamelmelk? Ville du spist ….edderkopper? Ville du spist….slange, ….vet du hva, det er flere ting de spiser i andre land som jeg ikke ønsker å nevne for de er så søte…

Jeg fant en bok i House of Oslo om hvilke disgusting ting som blir spist rundt om på kloden, kjøpte den ikke (foreløpig) men bør ses av de som er interesert i temaet og hvilke sprø ting som tygges og svelges 🙂

(bilde hentet fra www.nrk.no)

Hvorfor dette bildet av kamskjell????
Jo, det er delikatesse for mange, men russiske forskere har funnet at det kan brukes som overvåkningsinstrument i havet. De er veldig nyttige til å måle vannforurensning og det er det de skal gjøre utenfor en oljeterminal i Øst-Russland. De er veldig sensitive for forurensende stoffer og tungmetaller, de absorberer og holder på dem.
Les mer på www.nrk.no

Et lite gladbilde tilslutt 🙂
Det er vanlig å pynte med søte gresskar i merkelige former på høsten. De er jo rett og slett søte med alle farger og fasonger de kommer i!

……………………………………………………………………………………….
God lørdag! Jeg skal ut og kjøpe makadamianøtter. Jeg så at den lille nøttefabrikken hadde kommet med en versjon, den var DYR. Jeg for min del skal nå avgårde til Carl Heftye på Karl Johan (kirkeristen) og kjøpe nøtter. Det er der jeg foreløpig har funnet nøtter med best kvalitet!

Ha en fin helg 🙂

Publisert under Hverdagsliv, Rar mat

1 comments on “Rar, søt og nyttig

  1. lovelylillers nye trening og kostblogg! on said:

    jeg har smakt krokodille kjøtt fra sverige 😀 hehe. god helg!

Om bloggen



Hei! Jeg heter Tina Helen Hamelten og er utdannet klinisk ernæringsfysiolog. Dette er en blogg om ernæring. Jeg er opptatt av sammenhengen mellom kosthold og helse og skal dele kunnskap, erfaring og tanker rundt temaet ernæring med dere + litt om trening/sport selvfølgelig.

Blogger

Her kommer det en liste over blogger jeg liker!