Noe nytt i matveien?

Jeg har hentet frem en bok som heter den store vegetarkokeboken. Jeg har lyst til å lage et eller annet ,men vet ikke helt hva.
Hey, jeg fant noe som het kandiserte søtpoteter! 🙂 Jeg har ferdig kokt søtpotet så oppskriften blir nok litt «fikset» på. Sukker har vi ikke så det må jeg i butikken å kjøpe. Kastet en sukkerpose for et par dager siden. Det sukkeret ble kjøpt for kanskje 5 år siden. Der ser dere hvor mye hvitt sukker som går her i huset!

Angående det å prøve nye ting, bestefaren min liker tydeligvis bedre medjooldadlene ( dadlene til venstre) enn de mørke og myke vi vanligvis spiser og han liker bedre de små sharonene enn de store. De små runde sharonene har mer smak, det synes jeg også. Vi tok med den andre typen dadler for at det skulle være lettere for bestefar på 94 å spise, men han var ikke helt sikker på at de nye dadlene var noe bedre selv om de var mykere. Da vet vi det!
Jeg synes det er veldig gøy at bestefar prøver nye ting. Det er helt ok å ikke like en matvare eller rett man da skal man jo helst ha prøvd før man ikke vil ha??? Der er bestefar søt som prøver.


Her er sharontypen som er best:

Skal du kjøpe sharon anbefaler jeg den lille versjonen. Den er mer smakfull enn den andre store versjonen som føles mer vandig. Er den hard så lar du den ligge og modne noen dager.
Sharon er en av favorittfruktene mine!

Publisert under Filmsnutt

2 comments on “Noe nytt i matveien?

  1. lovelyliller: trening ,mat og morro. on said:

    sharon er min favorittfrukt! love it. daddler er også søtt og godt! prøv å fyll de med sterk muggost

  2. Tina Hamelten on said:

    Tåler dessverre ikke melk så jeg tør ikke prøve 🙁
    Men tidligere har jeg smakt dadler med mascarponeost og det var kjempegodt!!

Om bloggenHei! Jeg heter Tina Helen Hamelten og er utdannet klinisk ernæringsfysiolog. Dette er en blogg om ernæring. Jeg er opptatt av sammenhengen mellom kosthold og helse og skal dele kunnskap, erfaring og tanker rundt temaet ernæring med dere + litt om trening/sport selvfølgelig.

Blogger

Her kommer det en liste over blogger jeg liker!