Fisk i kokosmelk

Jeg lovte dere noen oppskrifter og her kommer den ene 🙂

Denne retter er kjempegod! Får du besøk av noen som ikke spiser kumelk og/eller gluten så er dette en kjempegod rett. Ingen kommer til å føle seg utenfor og alle nyter maten!

Dette skulle holde til 2-3 personer

2 hele nellik, malte
4 grønne kardemommekapsler
1-2 friske grønne chilier, malte eller meget finhakkede
2 hvitløksfedd, pressede
1 cm frisk, skrelt og meget finhakket ingefær
1-3 ts vindaloo masala pulver
sitronsaft
500 g hvit fiskefilet
2 ss olje
1 løk i tynne skiver
3 dl kokosmelk
salt
korianderblad til pynt

1.
Bland nellik, kardemomme, chili, hvitløk, ingefær og vindaloo masala (etter smak) godt. Har du krydderkvern maler du alt i den. Rør inn sitronsaft til du har en glatt, tykk pasta.

2.
Skyll fiskefiletene raskt og tørk dem med kjøkkenpapir. Bre krydderpastaen på fisken i et jevnt lag.

3.
Varm oljen i en stor stekepanne. Stek løken til den er blank, myk og begynner å få farge. Legg i fiskefiletene og stek dem på begge sider til de er gyldne.

4.
Hell i kokosmelken og smak til med salt. Legg på lokk og la fisken trekke på svak varme i 15 minutter. Pynt med koriander og servér f.eks kokt ris/quinoa/potet og grønnsaker til.

Ifølge boken skal dette holde til 4 personer, man har en tilberedningstid på 20 minutter og en koketid på 30 minutter.

Retten er kjempegod, men denne mengden holder ikke til 4 personer! Jeg ville ikke invitert 3 andre personer på middag til denne mengden da jeg har forsøkt og det holdt kun til to personer 🙂 🙁 Ehhh, men nå spiser ikke jeg lite så derfor skrev jeg på toppen at det kan være det holder til 2-3 personer 🙂

Publisert under Gjær- og glutenfritt, Glutenfritt, Oppskrifter

Comments are closed.

Om bloggenHei! Jeg heter Tina Helen Hamelten og er utdannet klinisk ernæringsfysiolog. Dette er en blogg om ernæring. Jeg er opptatt av sammenhengen mellom kosthold og helse og skal dele kunnskap, erfaring og tanker rundt temaet ernæring med dere + litt om trening/sport selvfølgelig.

Blogger

Her kommer det en liste over blogger jeg liker!