Fantastisk godt emmerkorn»brød»

Nå har det virkelig vært stille her…..her er et stikkord til hvorfor, men det tar vi senere…

…………………………………………………………………………………………………………….

Vi lager et hjemmesnekret gjærfritt brød/rundstykker som er FANTASTISK godt. Har ikke møtt på noen som ikke liker det enda! Kornet er emmerkorn 🙂 Emmerkorn er glutenholdig og passer ikke for alle! Vi tilsetter av og til tørkede morbær som gir en veldig søt smak til brødet, nesten på kanten til at det smaker som en kake.


Finmalt emmerkorn (finmalt ikke siktet), grovmalt emmerkorn, gresskarkjerner, sesamfrø, tørkede morbær, valnøtter. Det som ikke vises på bildet er salt og olivenolje og vann.

Ca-mengde:
1 kg finmalt emmerkorn
0,5 kg grovmalt emmerkorn
0,5 neve sesamfrø
0,5 neve valmuefrø
0,5 neve gresskarkjerner
1 neve valnøtter
1 neve morbær
ca. 0,5 ss salt

Bland alt det tørre i en stor bolle, tilsett vann og tilslutt olivenolje. Hm, hvor mye olje brukte vi da??? Vi gjør alt på slump så en eksakt oppskrift må vente til neste gang jeg lager en ladning 🙁
Når du har en fast masse som er litt glatt så lar lar du det stå endel timer, gjerne natten over i kjøleskapet. Næringsstoffene tas bedre opp etter at det har stått slik!

Så tar du en klump, gnir den i hendene til en flat kake på ca. 1 cm. Formen bestemmer du selv. Disse flate kakene legger du på bakepapir og lar stå i ovnen på 225 grader til den er godt stekt. Sorry at det ikke kommer eksakt tid på tid i ovnen, men det kommmer litt an på hvor tykke du lager de. Ta en av de, bryt det og sjekk inni om det er godt nok stekt.


Mel, salt og sesamfrø

Valnøtter og valmuefrø tilsettes

De gode morbærene tilsettes

Det du vil legge merke tilførst er at emmerkornguffe skylles veldig raskt fra hendene. Du trener ikke stå under springen å gni og gni. Emmerkorngiuffen går ganske frivillig i motsetning til hvetedeig…….

Etter å ha smakt emmerkorn har vi brukt hvete 1 gang. Fysj, det var ikke godt!!! Vi ble hektet på emmer! Fare for at du også blir det.
De har det i utvalgte helsekostforretninger. Kan jo ikke påstå at alle har det. Ring helsekosten før du går for å kjøpe det, eller ring Holli mølle for å få en oversikt over hvor det selges.
Liten forhandlerliste for Holli mølle sine produkter
Husk å spørre etter emmer da, og ikke bare om de har produkter fra Holli Mølle!

Utklipp fra nettsiden deres:

Her er dagens siste stikkord til hva vi holder på med 🙂 🙂 🙂

Fantastisk spennende 🙂 🙂
God natt!

Publisert under Oppskrifter

2 comments on “Fantastisk godt emmerkorn»brød»

 1. Levtil100 on said:

  Dette brødet må testes ut!! Har aldri smakt brød av emmerkorn før! Videre har du en veldig kjekk blogg, det er altfor mange blogger som mangler litt formell kompetanse og dermed blir det ikke alltid like mye kvalitet over innleggene!

 2. Tina Hamelten on said:

  Jeg skal komme med en mer presis oppskrift, må bare få kjøpt finmalt emmerkorn igjen.
  Du kommer til å bli så positivt overrasket over smaken og hvor lett det er å skylle av 🙂
  Jeg håper å få skrevet mer enn det jeg har hatt tid til til nå, har så MYE jeg ønsker å formidle på bloggen, men det får komme litt og litt 🙂
  Hilsen Tina

Om bloggenHei! Jeg heter Tina Helen Hamelten og er utdannet klinisk ernæringsfysiolog. Dette er en blogg om ernæring. Jeg er opptatt av sammenhengen mellom kosthold og helse og skal dele kunnskap, erfaring og tanker rundt temaet ernæring med dere + litt om trening/sport selvfølgelig.

Blogger

Her kommer det en liste over blogger jeg liker!