Mona Lisa huset i Oslo

De siste månedene har jeg spist ulike steder i Oslo. Kanskje på tide å begynne å fortelle om de ulike opplevelsene!
Vi starter med Mona Lisa i Oslo 🙂

Idag startet vi arbeidsdagen med at Fred ble intervjuet av bransjebladet Gull & Ur. Why? Jo, fordi han lanserer spennende pinsetter snart…….

Etter intervjuet tok vi en tur på Karl Johan, kjøpe pistasj- og hasselnøtter på Carl Heftye på kirkeristen for deretter å gå til Mona Lisa som ligger et steinkast fra Karl Johan. Her spiste vi grønnsakssuppe med hvitløksbrød. Åh – så deilig 🙂 Kvalitetssuppe! med veldig god smak 🙂 Anbefales! Og det er ikke så lett for meg å anbefale fordi jeg er blitt godt vant i matveien etter jeg ble kjent med Fred! (Fred er sinnsykt god til å lage mat……)


Mmmmmmmmm:)

Dette er hjemmelaget Tiramisu (italiensk dessert) på huset. Ifølge min venn Camilla Ove er dette Oslos beste Tiramisu! Her blander jeg meg ikke – og vet dere hvorfor – noen ganger skal man vite sin begrensning…..og her er min…. rett og slett fordi jeg 1. ikke liker kaffe, 2. ikke liker alkohol, og 3. generelt ikke er glad i sjokoladekake. Nå er ikke Tiramisu en sjokoladekake, men inneholder kaffe, likør og kakao. Så her bøyer jeg meg; kaken var et kjempegodt håndtverk, men er ikke min type kake og hører på min italienske venn Camilla Ove som har erfaring på området! Freds umiddelbare reaksjon på kaken var å uttrykke nytelse! Så det ER en fantastisk kake! Fred er ikke så glad i kaker, men denne var en umiddelbar vinner!

Nå er det ikke bare maten som er god på Mona Lisa. Atmosfæren er flott og det er veldig hyggelig i restauranten.
Skal du til Oslo kan jeg anbefale deg en tur til Mona Lisa huset for å spise.
Og dersom du leser dette og egentlig hadde tenkt deg til Mr. Hong; GLEM DET! Jeg var der engang, la inn omtale på vibb.no og skrev at de egentlig ikke skulle fått karakter 1 engang…. Så gå heller til Mona Lisa og spis mat som smaker!

Håper alle får en fin uke! Jeg jobber med nye ting! Og gleder meg 🙂

Fra neste uke er jeg å finne på Medisisk senter Fornebu hvor jeg jobber som klinisk ernæringsfysiolog.
I tillegg skal jeg hjelpe Fred med kursene, produktene og lanseringen! Så når det er «unnagjort» har jeg masse greier innen ernæring jeg gleder meg til å jobbe med!

Skal man få til alt dette må man spise god mat 😉 -ikke sant – det gir nemlig glede i hverdagen min!

Publisert under Spisesteder

4 comments on “Mona Lisa huset i Oslo

 1. CAMILLA on said:

  NYDELIG

 2. Tina Hamelten on said:

  Jepp! Koste meg!

 3. Så deilig 🙂 Rett over gaten der ligger vel Cafe Eger og de selger gode raw matretter! 😀
  Et spørsmål til deg Tina: Hvilken grønnsaker eller frukt, nøtter eller det som brukes i rå mat er en høy proteinkilde?
  Tror jeg trenger mere proteiner på morgenen for å få mere energ 🙂 Ha en fin kveld

 4. Hei igjen Tina 🙂 Jeg har et spørsmål: Innen raw food miljøet hevdes OVERALT at en må bløtlegge nøtter og frø for å fjerne en enzymsperre. Den sperren gjør at vi ikke får maksimalt næringsopptak, og ved bløtlegging fjernes denne sperren samt at vitamin innholdet ekspolderes. Vet du om dette kun er løse påstander, eller er det en sannhet i dette! Er dette vel dokumentert og forsket på? Innen raw food så er jo poenget å spise mest mulig naturlig ubearbeidet mat. Nøtter og frø er dermed «ufulkomment» for menneskekroppen og må behandles før spising. I mitt hode stemmer dette dårlig utifra hva raw food står for- mest mulig naturlig. Ser ingen i dyreriket som behandler frø og nøtter slik- kun innen raw food bølgen. Håper på svar, og ønsker deg en riktig fin helg 🙂 Med vennlig hilsen Elin

Om bloggenHei! Jeg heter Tina Helen Hamelten og er utdannet klinisk ernæringsfysiolog. Dette er en blogg om ernæring. Jeg er opptatt av sammenhengen mellom kosthold og helse og skal dele kunnskap, erfaring og tanker rundt temaet ernæring med dere + litt om trening/sport selvfølgelig.

Blogger

Her kommer det en liste over blogger jeg liker!