Ferdig vaskede grønnsaker er luksus!!!

Hæh??
Ferdig vaskede grønnsaker er en selvfølge! Ok – men for HVEM er det en selvfølge?
Det er så mange ting man tar som en selvfølge og ikke setter pris på. Skulle sendt hele nasjonen ut på en øde øy for å klare seg uten alt som er produsert ferdig for oss – så hadde det blitt mindre syting tenker jeg…..når de kom tilbake til det rene og praktiske livet man faktisk har.

Lurer du på hvorfor jeg skriver sånn? Jo fordi en gulrot for eksempel er ikke en ren og pen og 100 % rett ting som popper opp av jorda! Jordskokk er heller ikke en steril rund sak som bare ligger og venter på en tann som skal tygge på den.

På Øverland har vannet de siste gangene vi har vært der (selv om det har blitt sjeldent i det siste) vært stengt.
Ikke bare skal man plukke grønnsakene opp av jorda, men man skal ta med seg jorda hjem 🙂 🙂 Greit nok, men alt har faktisk ikke de perfekte formene som man kjøper i ferdigpakkede poser i butikken. Veldig behagelig – men gir ikke et riktig bilde av virkeligheten. Jeg skal ta litt kule bilder av gulrøtter og jordskokk til dere 🙂
Her på skjenken endrer ting seg hele tiden. Her ligger skyllede og kuttede gulrøtter og i den stålsaken med hull er det rødbeter til tørk.

Det var masse rødbeter igjen på jordet og ingen hadde plukket det….kan jo ikke la det stå og ødelegges når vi er superglad i rødbeter 🙂På bildet i midten av Fred Hamelten ser dere han stå foran jordskokkbuskaset. Jordskokk er er merkelig sak som vokser i så rare formasjoner. Alt hadde liksom vært enklere om bare kunne vokse i enkle former. Enkle for å vaske, transportere og pakke …..noen har gjort noe kult jeg skal fortelle om i neste innlegg 🙂

Dette er hjemmelaget eplejuice. Nam nam! Vi fikk hageepler (øko) og presset de i juiceren vår.

Så ferdigpakkede grønnskaer ER luksus! Husk det!

God søndag!

Publisert under Grønnsaker, Matproduksjon, Øverland andelslandbruk

2 comments on “Ferdig vaskede grønnsaker er luksus!!!

  1. lovelyliller.com on said:

    ååh den eplejuicen vil jeg smake på! Ja vi er ganske så bortskjemte som bare kan gå å kjøpe ferdigvasket!

  2. Tina Hamelten on said:

    Jeg gleder meg faktisk til å kjøpe ferdigvasket 🙂 Skal nyte det neste gang!
    Og eplejuicen var skikkelig god!

Om bloggenHei! Jeg heter Tina Helen Hamelten og er utdannet klinisk ernæringsfysiolog. Dette er en blogg om ernæring. Jeg er opptatt av sammenhengen mellom kosthold og helse og skal dele kunnskap, erfaring og tanker rundt temaet ernæring med dere + litt om trening/sport selvfølgelig.

Blogger

Her kommer det en liste over blogger jeg liker!