Blodsukker: 4.7

Sulten med blodsukker på 4.7 🙂
Diabetesforbundet hadde stand på Karl Johan idag. Jeg elsker å måle det som måles kan så jeg stilte meg raskt i kø 🙂
Vi var nettopp ferdig med et møte og skulle hjem og spise, jeg var kjempesulten!Så lavt blodsukker hadde jeg ikke! Kroppen regulerer så godt den kan 🙂 Og stort sett får den det til!

Her er info om diabetikere og lavt blodsukker fra diabetesforbundet. På linken kan dere lese masse mer om lavt blodsukker.
Symptomer

Symptomene eller plagene som personer med diabetes får når blodsukkeret blir lavt, kalles føling: svette, skjelvinger, uro, sult, frykt, irritabilitet og hjertebank. Symptomene kan variere fra individ til individ, og de kan også endres med tiden. Ved svært lavt blodsukker – ofte kalt insulinsjokk – kan du virke beruset og få et glassaktig blikk. Dette kan utvikle seg til bevisstløshet og kramper.

Lavt blodsukker er ikke farlig – så sant du ikke får det i situasjoner hvor det er spesielt viktig å være helt våken og klar, for eksempel når du kjører bil. Føling er svært vanlig ved type 1-diabetes. Det forekommer også ved type 2-diabetes, men er da sjelden alvorlig.

Hva skjer?

Sukkeret vi har i blodet kalles glukose, og glukosen er helt nødvendig for at hjernen skal fungere normalt. Ved lavt blodsukker fungerer hjernen dårligere, og tankeevnen og reaksjonshastigheten blir nedsatt. Samtidig forsvarer kroppen seg mot det lave blodsukkeret ved å lage hormoner som får blodsukkeret til å stige. Dette er de samme hormonene – blant annet adrenalin – som det lages mer av når du er sint, irritabel eller redd. Følingssymptomene skyldes en kombinasjon av effekten på hjernens funksjon og effekten av de hormonene som lages.

Lavt blodsukker er noe kroppen forsøker å unngå! Ikke behagelig for kroppen, den som opplever det eller omgivelsene….

Publisert under Test deg selv

Comments are closed.

Om bloggenHei! Jeg heter Tina Helen Hamelten og er utdannet klinisk ernæringsfysiolog. Dette er en blogg om ernæring. Jeg er opptatt av sammenhengen mellom kosthold og helse og skal dele kunnskap, erfaring og tanker rundt temaet ernæring med dere + litt om trening/sport selvfølgelig.

Blogger

Her kommer det en liste over blogger jeg liker!