Surdeigbrød fra «Lund brød» – karakter 6

Dette er muligens norges beste brød! Finnes det bedre enn dette – skal det jammen meg smake godt!

Jeg tar ingen diskusjon om hverkan lavkarbo, lavglykemisk eller noe annet. Jeg bare konstanterer at dette smakte FANTASTISK! Det er ikke ofte en matvare får karakter 6 av meg og Fred. Det er kvalitet, KVALITET!
Vi likte tidligere brødet på åpent bakeri, men etter en pause likte vi det ikke da vi igjen skulle spise det (for kanskje 2 år siden). Siden den gang har jeg hverken kjøpt eller spist åpent bakeri sitt surdeigbrød. Beklager, ikke for å gjøre noen lei seg……

Brødet er laget med surdeig. En surdeig med villgjær! Jeg tåler ikke gjær så det skulle jo være galskap at jeg skulle spise brød – ikke sant?? Men for et par år siden fant jeg et frossent brød i butikken som var laget med villgjær. Jeg tok sjansen og fant at jeg faktisk tålte det! Så også med dette brødet! Men om du har store problemer med gjær så ikke ta dette som en oppfordring om å spise mat med villgjær – du kjenner din egen kropp best selv. JEG tåler det!

Bakeriet som selv kaller seg et mikrobakeri holder til på Kolbu et lite stykke fra Gjøvik. Derfor er også Kolbu og Gjøvik de eneste plassene du får kjøpt det.

Du finner de på facebook: http://www.facebook.com/LundBrod

Pris: 80 kroner! for et stort brød.
Det er en smaksopplevelse og verdt hver eneste krone!

Natta!

Publisert under Karakterer til ulike matvarer/produkter

4 comments on “Surdeigbrød fra «Lund brød» – karakter 6

 1. Nanna on said:

  Det är enkelt att göra egen vildjäst (villgjær). Det tar några dagar, men sedan har man vildjäst så man klarar sig ett helt år. Bakar man själv på ekologiskt mjöl så kostar det knappt 10 kronor per bröd, eller 6 kr/bröd om man köper mjölet i Sverige… 🙂

 2. Tina Hamelten on said:

  Det er jo SUPERT! Har du forsøkt å lage egen surdeig? Dette må vi prøve når alle prosjekter er igangsatt her 🙂

 3. hillevi on said:

  Hej!
  Vad är vill gjær?
  är det det som framstiller när du lagar surdeig?

 4. Tina Hamelten on said:

  TUSEN TAKK for info! Kult! Jeg kommer og kjøper. Nå skal jeg til Gjøvik til uken og kjøper direkte derfra, men dere har en kunde!

Om bloggenHei! Jeg heter Tina Helen Hamelten og er utdannet klinisk ernæringsfysiolog. Dette er en blogg om ernæring. Jeg er opptatt av sammenhengen mellom kosthold og helse og skal dele kunnskap, erfaring og tanker rundt temaet ernæring med dere + litt om trening/sport selvfølgelig.

Blogger

Her kommer det en liste over blogger jeg liker!